 Your new post is loading...
 Your new post is loading...
|
Scooped by
Весна Петраковић
June 23, 2015 4:25 PM
|
Osnovna pravila za mršavljenje u hrono ishrani. Šta sve podrazumeva restrikcija
|
Scooped by
Весна Петраковић
June 13, 2015 5:22 PM
|
МусакаСастојци:600 г млевеног меса1 кг кромпира2 главице црног лука1 шаргарепа2 јаја100 мл млека1 кашичица алеве паприкеуљесобиберУпуство за припрему:1) Испржити ситно сецкан лук и изрендану шаргарепу на уљу па кад порумене, додати месо и зачине. Динстати на тихој ватри док се месо не упржи.
|
Scooped by
Весна Петраковић
January 18, 2014 7:00 PM
|
|
Scooped by
Весна Петраковић
January 7, 2014 2:02 PM
|
|
Scooped by
Весна Петраковић
January 2, 2014 11:59 AM
|
|
Scooped by
Весна Петраковић
December 22, 2013 8:56 AM
|
Recept za pripremanje kiflica od oraha. Za pripremanje kolača neophodno je pripremiti šećer, orah, belanca i lumunovu koru.
|
Scooped by
Весна Петраковић
December 19, 2013 3:43 AM
|
|
Scooped by
Весна Петраковић
December 15, 2013 2:19 PM
|
Postoje mnogi recepti za Eurocream i pokušaji da se napravi dobar mlečno čokoladni krem ali je samo jedan najbolji recept za eurokrem. Posni eurokrem
|
Scooped by
Весна Петраковић
November 30, 2013 9:47 AM
|
CajnaVila.com - online prodaja mirisnih dekorativnih sveca, prirodna kozmetika, zdravi interesantni recepti. Relaxacija uz soljicu caja.
|
Scooped by
Весна Петраковић
November 29, 2013 7:53 PM
|
|
Scooped by
Весна Петраковић
November 29, 2013 7:34 PM
|
|
Scooped by
Весна Петраковић
November 23, 2013 7:13 PM
|
Славни бифтек „Строганов“ је, као и многа друга раскошна јела предреволуционарне Русије, настао у рукама француских кувара који су радили за своје руске аристократске послодавце. Ово јело је током 20.
|
Scooped by
Весна Петраковић
October 27, 2013 3:02 PM
|
Tahini - pasta od susama Tahini je pasta ili sos od susama. Izuzetno je zastupljen u mediteranskoj kuhinji, kao i velikom delu Azije i Afrike. Izuzetno je nutritivno zdrava namirnica , tacnije to je mineralno vitaminska antioksidativna bomba!
|
|
Scooped by
Весна Петраковић
June 17, 2015 4:03 PM
|
|
Scooped by
Весна Петраковић
June 11, 2015 6:50 PM
|
(Great Recipe)
How easy are these and so quick. You can even give them to the kids for their lunch boxes. And what's even better you can freeze for...
|
Scooped by
Весна Петраковић
January 7, 2014 2:03 PM
|
|
Scooped by
Весна Петраковић
January 5, 2014 10:53 AM
|
|
Scooped by
Весна Петраковић
January 2, 2014 11:57 AM
|
|
Scooped by
Весна Петраковић
December 19, 2013 4:52 PM
|
|
Scooped by
Весна Петраковић
December 16, 2013 4:28 PM
|
|
Scooped by
Весна Петраковић
December 7, 2013 5:15 PM
|
Moja virtuelna kuhinja, ali i vise od toga
|
Scooped by
Весна Петраковић
November 30, 2013 9:25 AM
|
Џенифер Јеремејева наставља да пише рецепте надахнуте руском кухињом. Данас је на реду укусна каша од бундеве и проса – најбољи начин да се употреби месо бундеве преостало од израде фењера за „Ноћ вештица“.
|
Scooped by
Весна Петраковић
November 29, 2013 7:40 PM
|
Heljda je poreklom iz Azije gde je korišćena još 6000 godina pre nove ere, a u Evropi je od 4000 godina pre nove ere. Nekada je bila osnovna seoska hrana.
|
Scooped by
Весна Петраковић
November 23, 2013 7:26 PM
|
Припрема џема и слатког у Русији је веома озбиљан подухват - сматра се не само кулинарском, већ и медицинском вештином. Толико озбиљном да јој је Толстој посветио неколико драматичних страница у „Ани Карењиној“.
|
Scooped by
Весна Петраковић
November 23, 2013 7:12 PM
|
Musaka od plavih patlidžana
|
*** Humus ***
Humus je omiljeno arapsko jelo na Bliskom Istoku i u mediteranskom podneblju. Izuzetno je zdravo i ukusno. Servira se kao predjelo sa samunom, a ide i uz piletinu , jagnjetinu, ribu... Mozete ga i samog jesti uz svezu salatu i dvopek! Na istoku ga rado jedu uz sveze rotkvice i mladi luk. Ako volite humus sa drugim ukusima, mozete ga izmiksati sa pecurkama, sa brokolijem, pistacima, articokom... dajte masti na volju :)
Sastojci:
1 soljica sirove leblebije,
sok od limuna,
2 kasike maslinovog ulja,
2 cena belog luka
pola soljice tahini- paste od susama,
persun po zelji,
pola kasicice aleve paprike,
morska so po ukusu,
pola kafene kasicice mlevenog kima,
mleveni biber po ukusu,
ljuta papricica - nemora ako nevolite ljuto.
Priprema:
1. Vece pre pripreme humusa, leblebije potopiti u vodi da odstoje minimum 12 casova.
2. Nakon sto su odstojale celu noc, leblebije kuvati poklopljene kao pasulj oko 90 minuta na tihoj vatri.
3. Prohladjene i iscedjene leblebije staviti u blender, dodati i sve ostale sastojke i miksati dok ne postane ujednacena masa. Ako je previse gusto, dodati malo vode u kojoj su se kuvale leblebije.
4. Kada je gotov servirati ga na tanjuru, u ciniji ili vec kako vam je volja, dekorisuci ga po zelji - persunom , paprikom, maslinama, pistacima..