 Your new post is loading...
 Your new post is loading...
|
Scooped by
Весна Петраковић
June 23, 2015 4:25 PM
|
Osnovna pravila za mršavljenje u hrono ishrani. Šta sve podrazumeva restrikcija
|
Scooped by
Весна Петраковић
June 13, 2015 5:22 PM
|
МусакаСастојци:600 г млевеног меса1 кг кромпира2 главице црног лука1 шаргарепа2 јаја100 мл млека1 кашичица алеве паприкеуљесобиберУпуство за припрему:1) Испржити ситно сецкан лук и изрендану шаргарепу на уљу па кад порумене, додати месо и зачине. Динстати на тихој ватри док се месо не упржи.
|
Scooped by
Весна Петраковић
January 18, 2014 7:00 PM
|
|
Scooped by
Весна Петраковић
January 7, 2014 2:02 PM
|
|
Scooped by
Весна Петраковић
January 2, 2014 11:59 AM
|
|
Scooped by
Весна Петраковић
December 22, 2013 8:56 AM
|
Recept za pripremanje kiflica od oraha. Za pripremanje kolača neophodno je pripremiti šećer, orah, belanca i lumunovu koru.
|
Scooped by
Весна Петраковић
December 19, 2013 3:43 AM
|
|
Scooped by
Весна Петраковић
December 15, 2013 2:19 PM
|
Postoje mnogi recepti za Eurocream i pokušaji da se napravi dobar mlečno čokoladni krem ali je samo jedan najbolji recept za eurokrem. Posni eurokrem
|
Scooped by
Весна Петраковић
November 30, 2013 9:47 AM
|
CajnaVila.com - online prodaja mirisnih dekorativnih sveca, prirodna kozmetika, zdravi interesantni recepti. Relaxacija uz soljicu caja.
|
Scooped by
Весна Петраковић
November 29, 2013 7:53 PM
|
|
Scooped by
Весна Петраковић
November 29, 2013 7:34 PM
|
|
Scooped by
Весна Петраковић
November 23, 2013 7:13 PM
|
Славни бифтек „Строганов“ је, као и многа друга раскошна јела предреволуционарне Русије, настао у рукама француских кувара који су радили за своје руске аристократске послодавце. Ово јело је током 20.
|
Scooped by
Весна Петраковић
October 27, 2013 3:02 PM
|
Tahini - pasta od susama Tahini je pasta ili sos od susama. Izuzetno je zastupljen u mediteranskoj kuhinji, kao i velikom delu Azije i Afrike. Izuzetno je nutritivno zdrava namirnica , tacnije to je mineralno vitaminska antioksidativna bomba!
|
|
Scooped by
Весна Петраковић
June 17, 2015 4:03 PM
|
|
Scooped by
Весна Петраковић
June 11, 2015 6:50 PM
|
(Great Recipe)
How easy are these and so quick. You can even give them to the kids for their lunch boxes. And what's even better you can freeze for...
|
Scooped by
Весна Петраковић
January 7, 2014 2:03 PM
|
|
Scooped by
Весна Петраковић
January 5, 2014 10:53 AM
|
|
Scooped by
Весна Петраковић
January 2, 2014 11:57 AM
|
|
Scooped by
Весна Петраковић
December 19, 2013 4:52 PM
|
|
Scooped by
Весна Петраковић
December 16, 2013 4:28 PM
|
|
Scooped by
Весна Петраковић
December 7, 2013 5:15 PM
|
Moja virtuelna kuhinja, ali i vise od toga
|
Scooped by
Весна Петраковић
November 30, 2013 9:25 AM
|
Џенифер Јеремејева наставља да пише рецепте надахнуте руском кухињом. Данас је на реду укусна каша од бундеве и проса – најбољи начин да се употреби месо бундеве преостало од израде фењера за „Ноћ вештица“.
|
Scooped by
Весна Петраковић
November 29, 2013 7:40 PM
|
Heljda je poreklom iz Azije gde je korišćena još 6000 godina pre nove ere, a u Evropi je od 4000 godina pre nove ere. Nekada je bila osnovna seoska hrana.
|
Scooped by
Весна Петраковић
November 23, 2013 7:26 PM
|
Припрема џема и слатког у Русији је веома озбиљан подухват - сматра се не само кулинарском, већ и медицинском вештином. Толико озбиљном да јој је Толстој посветио неколико драматичних страница у „Ани Карењиној“.
|
Scooped by
Весна Петраковић
November 23, 2013 7:12 PM
|
Musaka od plavih patlidžana
|
куглоф калуп (Ø 24 цм):
мало масноће
пшенично брашно
Мућено тесто:
250 г меког маргарина или маслаца
250 г шећера
1 кесица Др. Оеткер Ванилин шећера
1 бочица Др. Оеткер ароме маслац-ванила
5 јаја
500 г пшеничног брашна
1 кесица прашка за пециво
100 мл млека
200 г сувог грожђа
100 г грубо сецканог бадема
Глазура:
150 г чоколаде
1 кашика јестивог уља
неколико сецканих бадема
Припремите: Прво загрејте рерну. Подмажите калуп и поспите га брашном.
Мућено тесто: Мискером (наставци за мућење) пенасто умутите маргарин или маслац. Постепено додајте шећер, ванилин шећер и арому, непрестано мутећи, све док не добијете уједначену смесу. На сваких &фрац12; минута додајте по једно јаје, мутећи највећом брзином. Брашно помешајте са прашком за пециво, просејте и додајте наизменично са млеком, мутећи средњом брзином. Кратко мутећи додајте суво грожђе и бадем.
Сипајте тесто у калуп и поравнајте. Ставите калуп на решетку у доњем делу рерне и пеците.
Температура печења:
Горњи и доњи грејачи: око 180º Ц (претходно загрејати рерну)
Време печења: око 70 мин.
Оставите 10 минута да се прохлади у калупу, одвојите и истресите на решетку за колаче и оставите да се потпуно охлади.
Глазура: Грубо уситните чоколаду и заједно са уљем отопите на пари на тихој ватри, непрестано мешајући. Тиме премажите охлађени колач, поспите сецканим бадемом и оставите да стоји на хладном месту све док се глазура не стегне.