 Your new post is loading...
 Your new post is loading...
|
Scooped by
Весна Петраковић
June 23, 2015 4:25 PM
|
Osnovna pravila za mršavljenje u hrono ishrani. Šta sve podrazumeva restrikcija
|
Scooped by
Весна Петраковић
June 13, 2015 5:22 PM
|
МусакаСастојци:600 г млевеног меса1 кг кромпира2 главице црног лука1 шаргарепа2 јаја100 мл млека1 кашичица алеве паприкеуљесобиберУпуство за припрему:1) Испржити ситно сецкан лук и изрендану шаргарепу на уљу па кад порумене, додати месо и зачине. Динстати на тихој ватри док се месо не упржи.
|
Scooped by
Весна Петраковић
January 18, 2014 7:00 PM
|
|
Scooped by
Весна Петраковић
January 7, 2014 2:02 PM
|
|
Scooped by
Весна Петраковић
January 2, 2014 11:59 AM
|
|
Scooped by
Весна Петраковић
December 22, 2013 8:56 AM
|
Recept za pripremanje kiflica od oraha. Za pripremanje kolača neophodno je pripremiti šećer, orah, belanca i lumunovu koru.
|
Scooped by
Весна Петраковић
December 19, 2013 3:43 AM
|
|
Scooped by
Весна Петраковић
December 15, 2013 2:19 PM
|
Postoje mnogi recepti za Eurocream i pokušaji da se napravi dobar mlečno čokoladni krem ali je samo jedan najbolji recept za eurokrem. Posni eurokrem
|
Scooped by
Весна Петраковић
November 30, 2013 9:47 AM
|
CajnaVila.com - online prodaja mirisnih dekorativnih sveca, prirodna kozmetika, zdravi interesantni recepti. Relaxacija uz soljicu caja.
|
Scooped by
Весна Петраковић
November 29, 2013 7:53 PM
|
|
Scooped by
Весна Петраковић
November 29, 2013 7:34 PM
|
|
Scooped by
Весна Петраковић
November 23, 2013 7:13 PM
|
Славни бифтек „Строганов“ је, као и многа друга раскошна јела предреволуционарне Русије, настао у рукама француских кувара који су радили за своје руске аристократске послодавце. Ово јело је током 20.
|
Scooped by
Весна Петраковић
October 27, 2013 3:02 PM
|
Tahini - pasta od susama Tahini je pasta ili sos od susama. Izuzetno je zastupljen u mediteranskoj kuhinji, kao i velikom delu Azije i Afrike. Izuzetno je nutritivno zdrava namirnica , tacnije to je mineralno vitaminska antioksidativna bomba!
|
|
Scooped by
Весна Петраковић
June 17, 2015 4:03 PM
|
|
Scooped by
Весна Петраковић
June 11, 2015 6:50 PM
|
(Great Recipe)
How easy are these and so quick. You can even give them to the kids for their lunch boxes. And what's even better you can freeze for...
|
Scooped by
Весна Петраковић
January 7, 2014 2:03 PM
|
|
Scooped by
Весна Петраковић
January 5, 2014 10:53 AM
|
|
Scooped by
Весна Петраковић
January 2, 2014 11:57 AM
|
|
Scooped by
Весна Петраковић
December 19, 2013 4:52 PM
|
|
Scooped by
Весна Петраковић
December 16, 2013 4:28 PM
|
|
Scooped by
Весна Петраковић
December 7, 2013 5:15 PM
|
Moja virtuelna kuhinja, ali i vise od toga
|
Scooped by
Весна Петраковић
November 30, 2013 9:25 AM
|
Џенифер Јеремејева наставља да пише рецепте надахнуте руском кухињом. Данас је на реду укусна каша од бундеве и проса – најбољи начин да се употреби месо бундеве преостало од израде фењера за „Ноћ вештица“.
|
Scooped by
Весна Петраковић
November 29, 2013 7:40 PM
|
Heljda je poreklom iz Azije gde je korišćena još 6000 godina pre nove ere, a u Evropi je od 4000 godina pre nove ere. Nekada je bila osnovna seoska hrana.
|
Scooped by
Весна Петраковић
November 23, 2013 7:26 PM
|
Припрема џема и слатког у Русији је веома озбиљан подухват - сматра се не само кулинарском, већ и медицинском вештином. Толико озбиљном да јој је Толстој посветио неколико драматичних страница у „Ани Карењиној“.
|
Scooped by
Весна Петраковић
November 23, 2013 7:12 PM
|
Musaka od plavih patlidžana
|
20гр квасца
3дл млека
1 + 4 кашике шећера
100мл воде
1 јаје
600-700гр брашна
око 100гр путера или маргарина
200гр џема, крема, пекмеза ( пуњење по жељи )
шећер у праху за посипање бухтли.
Припрема
У 3 дцл млека умешати квасац и додати кашику шећера . Оставити да кваса око 10 мин.
Одвојити 1/2кг брашна у посуду и додати 4 кашике шећера, једно цело јаје , 100 гр путера , пола кашичице соли . Све изједначити па додати квасац , добро помешати кашиком па додати 100 мл воде. Све добро израдити кашиком а онда на смесу додати око 200 гр брашна . Добро израдити тесто и оставити га у набрашњеној посуди да нарасте ( око пола сата ) . Кад је тесто нарасло развучи га оклагујом у облику правоугаоника и исећи мале квадрате . На сваки ставити мало фила и спајати . Спојени део окренути ка дну тепсије . Поређати бухтле у намазан плех а затим сваку добто премазати загрејаним путером . Пећи на 200 с око пола сата .