ANTWERPEN - Volgende maand opent de goedlachse Italiaan Roberto Guidotti een Italiaans restaurant in de Kasteelpleinstraat op het Zuid. De trotse Italiaan is vastbesloten om de Italiaanse tradities alle eer aan te doen in zijn trattoria.
De Antwerpse Italiaan Roberto Guidotti opent binnenkort een nieuwe zaak in de Kasteelpleinstraat. De openhartige man kent een bewogen levensgeschiedenis. Toen hij tien jaar was koos hij voor een opleiding bij de marine, waardoor hij heel wat nieuwe landen ontdekte. Op 19-jarige leeftijd arriveerde Roberto als scheepskok in Antwerpen. ‘Een aantrekkelijke stad, waar in die tijd ook heel wat Italianen aan wal staken’, zegt hij. ‘Velen onder hen kozen voor illegale zaken, maar ik ging liever voor een opleiding.’
Roberto schreef zich in aan de Brusselse Kunstacademie, waarna hij jaren als kunst- en modefotograaf werkte. Maar de passie voor het koken ging niet weg. Roberto was de eerste kok van de Antwerpse Italiaan Daniele Il Divino en had enkele jaren een eigen zaak aan de Sint-Jacobsmarkt.
Hoewel er in Antwerpen steeds meer Italiaanse restaurants bijkomen, is Roberto niet bang van concurrentie. ‘De meeste ‘Italianen’ gebruiken wel Italiaanse symbolen, maar hebben geen passie voor het land of haar gerechten.’
‘Ik krijg een maagzweer als ik sommige van die eigenaars tegenkom in een grootwarenhuis. Als je jezelf respecteert, koop je je ingrediënten in gespecialiseerde winkels of maak je ze zelf. Alleen van de echte Italianen heb ik schrik.’
Roberto pleit ervoor om op de menukaart aan te geven als een gerecht uit de diepvries komt. ‘In Italië is dat een verplichting, en ik vind zoiets niet meer dan normaal.’
In Antwerpen ziet hij slechts één restaurant dat hetzelfde kleinschalige, kwaliteitsvolle concept hanteert. ‘Dat is Il Pastaiolo, in de Wiegstraat’, zegt hij. ‘Al zijn ook Arte aan de Suikerrui en Ferrier op het Zuid goede Italiaanse zaken.’
In zijn zaak wil Roberto verschillende eigen schilderijen plaatsen. Enkele daarvan stellen de Italiaanse actrice Anna Magnani, bijgenaamd La Nanarella, voor, naar wie de zaak werd genoemd. ‘Italianen zijn enorm gevoelig voor beelden’, zegt Roberto.
In La Nanarella wil hij daarop inspelen. ‘Ik wil mijn klanten meer voorschotelen dan enkel een lekkere lasagne of spaghetti. Hier eten moet een hele belevenis zijn. De kleinschaligheid van de trattoria laat me ook toe om veel sociaal contact te leggen.’
Toch zal je in La Nanarella ook kunnen afhalen. ‘Enkel de happy few zullen in de zaak zelf kunnen eten’, lacht hij. ‘Maar ook onze afhaalmaaltijden zullen van hoge kwaliteit zijn.’
Italiaanse keuken geheimen. Italiaanse koks en restaurants. Proeverijen, cursussen en workshops. Recepten, delicatessen en typische Italiaanse F&B producten. Volg ons op Facebook: www.facebook.com/GustoDiLella
De originele Carbonarasaus maak je met guanciale, de varkenswang bereid volgens de traditie van Midden-Italië. Nu is het ook in Nederland makkelijk te vinden. Wij zijn Italianen en, geïntrigeerd, gebruiken we het om lekkere spaghetti te bereiden. 👉 Het stap-voor-stap recept op onze website Alle Italiaanse https://alleitaliaanse.nl/pasta/carbonara-guanciale
Massimo Bottura heeft Osteria Francescana weer geopend met een door de Beatles geïnspireerd menu. Daarnaast kookte hij ons live zijn perfecte pasta pesto.
Edoardo Trotta ha avuto ragione a puntare la fiche sul pizzaiolo Davide Ruotolo. Per chi non lo conoscesse, Edoardo Trotta è il proprietario e creatore di eventi di Palazzo Petrucci, ristorante stella Michelin a Posillipo, e della pizzeria – stesso nome – a Piazza San Domenico Maggiore.
APERITIVO tote bag handpainted by Italian Summers. Ciaoperol our remake of the classic Aperol Spritz on a tote. Musthave gift for Spritz and Italy lovers!
De temperaturen gaan omhoog, dus is het weer tijd voor een lekkere, frisse pastasalade. Dit maal met bresaola erdoor. Bij de Lidl lag dit aan de lucht gedroogde rundvleessoort nog in de schappen, dus toen ik dit recept zag, heb ik vlug nog een pakje in huis gehaald. In het recept stond 100 gram bresaola, maar het pakje van de Lidl bevat maar 80 gram. Genoeg vond ik, maar wil je meer, dan kan dat natuurlijk ook. Geniet van deze salade met wat brood en een goed glas witte wijn.
Pasta tips'Zo zout als de zee' moet het pasta water zijn. Dit is de truc van onze Chief Olive Oil Ridder. En we hebben er meer. Daarom wat pasta-weetjes en insider tips op een rijtje
Disneyland is opening a new Pizza Planet restaurant inspired by "Toy Story."The space-themed arcade restaurant will reportedly be brought to life this April.Details about what the restaurant will entail are limited as the park is being pretty secretive when it comes to the project.Great news for kids of all ages: Disneyland is opening a new Toy Stor y-themed restaurant, and pizza will definitely be on the menu.Remember that scene in the Pixar classic where Buzz Lightyear and Woody encounter the aliens (aka Little Green Men) who worship "the claw"? (Her e's a reminder.) Well, according to WDW News Today, that space-themed arcade restaurant will be brought to life in the California theme park's Tomorrowland this April.The restaurant's full name will be Alien's Pizza Planet—A Better Place, referring to the Little Green Men's mantra that they go to a better place when they're captured by the claw machine. And while the park itself is being pretty hush-hush about the new eatery, we're willing to bet that a similar arcade game will be featured in the restaurant's decor.
#Mobiele #Catering #concepten in de vorm van #Foodtrucks (met #Italiaanse #gerechten) zijn ook voor uw #evenement te #boeken via #Italian #Food #Trucks. Bezoek de #website www.italianfoodtrucks.nl voor de vele mogelijkheden.Vul uw eerstvolgende #bedrijfsevenement in met onze #foodtrucks eventueel aangevuld met #live #entertainment van www.italianentertainment.nl#festa #italiana #events #feest #cucina #italie #italy
Eataly is een drie etage hoge delicatesse warenhuis waar naast producten kopen, ook heerlijk kan uiteten! Er is een bar waar je heerlijke koffie kunt drinken, een pizzeria met fantastische pizza’s en een restaurant waar ze zowel vis- als vleesgerechten serveren.
Al Concorso Internazionale di Formaggi di agricoltura biologica si aggiudicano il premio tre formaggi provenienti da aziende sarde.I formaggi sardi tra i più buoni del mondo: tre prodotti isolani sbancano il Concorso Internazionale BIOCASEUS.Nasce nel 1999 il Concorso Internazionale di formaggi di agricoltura biologica BIOCASEUS, per promuovere la qualità dei formaggi bio, ottenuti con il latte di animali che vivono in stalle spaziose, vanno al pascolo, sono nutriti in modo naturale, senza forzature e con alimenti privi di conservanti e additivi capaci di farli produrre di più. Quest’anno il Concorso, giunto alla settima edizione, ha visto la partecipazione di 174 formaggi provenienti da 9 Paesi Europei.
Pizza is voor velen een favoriete maaltijd, maar niet erg gezond, toch?! Diëtiste Chelsey Amer beweert dat een stuk pizza beter is als ontbijt dan een bakje cornflakes of muesli met melk of yoghurt.
In Milaan is de beroemde Italiaanse chefkok Gualtiero Marchesi overleden op 98-jarige leeftijd. Zijn saffraanrisotto met bladgoud is wereldberoemd en Marchesi wordt gezien als de grondlegger van de moderne Italiaanse keuken. Hij zou volgens Italiaans
De luxe en warme inrichting valt meteen op maar ook is duidelijk wat het restaurant wilde toevoegen: veel meer aandacht voor de kinderen op dit familiepark.
Lo sappiamo che vi state girando tra le mani l’ennesimo panettone che avete comprato e vi piace inzupparlo nel latte.Ora che avete compreso che non potete scolarvi un’autobotte per dare fondo a tutti gli avanzi ingigantiti dagli ultimi scambi post-natalizi e le combinazioni che vi siete inventati...
Siamo al mare, in Liguria, a Rapallo: la scelta di cosa mangiare non manca. Si mangia pesce, in trattoria o addirittura al porto.Si esplora la città, alla ricerca di mete gustose (trovate qui i nostri consigli), trovando magari un posticino nuovo, come abbiamo fatto l’anno scorso con La Trattoria,...
Top Italian Restaurants.Robiola cheese of Roccaverano, colatura di alici (anchovy liquid), the tiny beans of Trasimeno: familiar products on the gourmet dining table which, however, most people have very often never heard of, even in Italy. All the more so in the Netherlands, where Pianeta Terra has become the standard-bearer for Italian specialities, assisted by the alliance between chefs and Slow Food presidiums.
Yves Vey en Enzo di Prima van Bistro Weleveld voelen zich thuis tussen de golfers.Chefkok Yves Vey en wijnkenner Enzo di Prima voelen zich thuis tussen de golfers in hun Bistro Weleveld, schrijft Tubantia Hengelo. De ondernemers hebben sinds kort een bistro in het oude clubhuis van de golfbaan. ,,Wij merken nu al dat we ook heel gunstig aan de weg tussen Zenderen en Albergen liggen."
Een flink aantal gerechten uit de Romeinse cucina povera of armenkeuken zijn in heel Italië en ver daarbuiten te vinden op de menukaart van menig restaurant. De pasta alla carbonara is daar ongetwijfeld één van.De ingrediënten zijn: pancetta, pasta, ei, zwarte peper en pecorino romano. Sommige kookboeken voegen nog een scheut room toe maar dit is echt niet de bedoeling.Letterlijk vertaald betekent de omschrijving van dit pastagerecht: pasta op de wijze van de kolenbrand(st)er. Maar de meningen over het ontstaan van dit gerecht zijn verdeeld, zoals wel vaker het geval is. Laten we ze allemaal eens op een rijtje zetten.De meeste bronnen situeren het ontstaan van de pasta alla carbonara op het einde van de tweede wereldoorlog. Tijdens de bevrijding van Rome door de geallieerden werden de Romeinse koks geconfronteerd met de typische Amerikaanse legerkeuken en ingrediënten als spek en eieren. Het lijdt geen twijfel dat in die dagen de Romeinse restaurants door de Amerikaanse troepen overvloedig bezocht werden en zij hun wensen kenbaar maakten.
Good Things From Italy's insight:
De Italiaanse Keuken tijdens uw evenement? Kijk snel op www.italianfoodtrucks.nl voor de mogelijkheden.
Commonly called gnocchetti, malloreddus are made with semolina flour and flavoured with saffron. They are typically served in a sausage meat sauce; the pasta’s…
Je Carrefour market is de specialist van al wat vers is. Kwaliteitsvolle seizoensproducten tegen de scherpste prijzen, en de service krijg je er gratis bij.
Pellegrino Artusi, grondlegger van de Italiaanse keuken. Aubergine behoort tot de nachtschadefamilie, net als de aardappel, tomaat en paprika. Aubergine recepten, de lekkerste aubergine.
To get content containing either thought or leadership enter:
To get content containing both thought and leadership enter:
To get content containing the expression thought leadership enter:
You can enter several keywords and you can refine them whenever you want. Our suggestion engine uses more signals but entering a few keywords here will rapidly give you great content to curate.