Consumption is in secular decline, thanks to demographic and cultural shifts
|
|
Scooped by
Système de veille
onto ALIMENTATIONS November 20, 4:12 AM
|
Get Started for FREE
Sign up with Facebook Sign up with X
I don't have a Facebook or a X account
|
|
Scooped by
Système de veille
onto ALIMENTATIONS November 20, 4:12 AM
|
Consumption is in secular decline, thanks to demographic and cultural shifts
Your new post is loading...
From
science
Landsat monitors crop health, forecasts yields, manages water use, and detects insurance fraud, helping farmers and food organizations make informed decisions for global food security.
The Lancet warns ultra-processed foods are a growing global health threat an calls for urgent worldwide regulation to protect diets and public health.
Trois études publiées simultanément dans la revue médicale de référence “The Lancet” montrent à quel point les aliments ultratransformés sont délétères. Les auteurs accusent l’industrie agroalimentaire de provoquer un désastre sanitaire.
From
www
Celebrity endorsements by Elon Musk and Serena Williams have pushed weight loss medication into the mainstream. Demand is so great it's fueling trade in often dangerous counterfeit products.
Consumption is in secular decline, thanks to demographic and cultural shifts
Désormais, l’IA anticipe les besoins des consommateurs et agit à leur place. Quelles conséquences pour le marketing ? et pour le libre arbitre des consommateurs ?
GLP-1s are being studied for a wide range of conditions. Now, scientists will test whether their anti-inflammatory properties can help alleviate symptoms of long Covid.
Cocoa shortages and climate change are forcing chocolate makers to find sustainable, ethical alternatives.
From
www
Épinglés par les réseaux sociaux et les applications comme Yuka, les additifs alimentaires obligent les industriels à revoir leurs recettes. Nadia Sekher et Capucine Grandsir, expertes chez Bpifrance, éclairent les enjeux de cette transformation. Épinglés par les réseaux sociaux et les applications comme Yuka, les additifs alimentaires obligent les industriels à revoir leurs recettes. Nadia Sekher et Capucine Grandsir, expertes chez Bpifrance, éclairent les enjeux de cette transformation.
Début février, le Parlement européen s’est prononcé en faveur d’une réglementation plus souple des nouvelles techniques génomiques (NGT). De quoi s’agit-il concrètement ? Quels sont les enjeux autour de l’édition du génome ? Comment ces nouvelles techniques sont-elles perçues par les consommateurs ?
Quelle vision du bien-manger ? Quels défis pour pérenniser la haute gastronomie française ? Dix-huit chefs étoilés répondent dans une étude scientifique.
These medications may be influencing fertility in ways scientists are only beginning to understand.
From
www
The farming workforce is ageing rapidly, emphasising the need for new approaches. This blog explores policy solutions to attract young farmers and ensure sustainable agriculture for generations to come. |
From
www
Imperceptible à l'oeil nu, l'affaiblissement de la santé des sols pourrait faire vaciller notre économie et jusqu'à la stabilité du pays.
Tate & Lyle partners with French cooperatives and Regrow Ag to expand regenerative agriculture scheme and create a climate-resiliEnt food supply chain.
Silencieuse et trop souvent ignorée, la dénutrition frappe près d’un million de Français de plus de 65 ans. La semaine nationale de la dénutrition qui commence le lundi 17 novembre vise à faire connaître cette pathologie.
From
www
Derrière une succession d’événements déstabilisateurs qui ont fait s’envoler les cours, le marché du café semble connaître un rééquilibrage majeur au profit des producteurs. Cette note propose un décryptage des évolutions d’un marché où la conjoncture interagit avec des tendances de fond.
The Mediterranean diet (MedDiet) pyramid was officially published in the American Journal of Clinical Nutrition in 1995. Since then, our understanding of the role of the MedDiet and its role in reducing risk of chronic diseases has grown substantially.
Découvrez les secrets biologiques et culturels qui ont fait du poulet l’unique viande d’oiseau universelle, héritée d’un croisement ancien.
Analysis in English on World about Agriculture, Disaster Management, Drought, Flood and more; published on 14 Nov 2025 by FAO
IFF Dairy Trends Report 2026 shows rising demand for sustainable, nutrient-rich dairy as consumers prioritise Holistic health and ethical consumption.
When informed about the purpose and process of gene editing purchase intent rose across all categories tested: pork, eggs, tomatoes and bananas
Food insecurity provokes violence—and weakens even wealthy states.
The JRC has published a new report on how to achieve healthy and sustainable meals in public institutions.
Autrefois réservées aux magasins bio, les boissons fermentées s'imposent désormais en grande distribution et dans la restauration. Les petites entreprises qui composent ce marché fragmenté investissent massivement. |
Your new post is loading...