Get Started for FREE
Sign up with Facebook Sign up with Twitter
I don't have a Facebook or a Twitter account
Tags |
---|
![]()
![]() Grocers are beginning to test out sensory-friendly shopping hours in an attempt to offer a more inclusive in-store experience.
![]() A new study has found that raising the standard temperature of most frozen foods by just three degrees could cut 17.7 million tonnes of CO2 emissions per year.
![]() Les influenceurs prennent le relais des médias traditionnels dans les recommandations alimentaires, surtout auprès des jeunes, véhiculan
![]() Dérèglement climatique, croissance démographique, tentations protectionnistes…
![]() The World Health Organization (WHO) is on a crusade against promoting infant formula, calling for a cessation of influencers endorsing these products on social media platforms. While the WHO claims this move is driven by a desire to protect public health and uphold the integrity of infant feeding practices, it is essential to critically examine the potential consequences of such stringent regulations, particularly on mothers’ choices and the accessibility of crucial information.
![]()
From
www
Le laboratoire danois Novo Nordisk annonce ce jeudi un investissement de deux milliards d’euros en France, dans son usine de Chartres, pour amplifier la production de ses blockbusters, l'Ozempic.
![]() Can cultivated meat transition from a loss-making novelty at high-end restaurants to a commercially viable alternative to animal agriculture?
![]() En cause, la pauvreté dans les régions du Sud, la malbouffe dans les pays du Nord et l’impact environnemental sur l’ensemble de la planète.
![]() Report finds that almost 14m kgs of edible fruit and vegetables are rejected in Australia each year on appearances alone
![]()
From
www
Pumpkins usually only appear over Halloween. But this drought-tolerant, stable and versatile crop is packed with nutrition. Could it be the superfood of the future?
![]() Prices for orange juice rose on Tuesday to the highest since future contracts started trading in New York in 1966 as an outlook for limited production in the United States, Brazil and Mexico boosted investors' interest in the product. |
![]()
From
www
Alors que les consommateurs attendent de ces produits un bénéfice fonctionnel, physique ou mental, les professionnels de la santé mettent en garde quant à leur composition et leurs conséquences sur la santé.
![]() De nouvelles tendances s'affirment nettement dans l'univers du vin. Un nombre grandissant de consommateurs dans le monde, surtout jeunes, préfèrent les vins « No/Low » sans alcool ou faiblement alcoolisés, selon IWSR.
![]() L'inflation des prix alimentaires est retombée à 7 % depuis le début de l'année. Mais les volumes de ventes continuent leur glissade. Les entreprises agroalimentaires redoutent le choc en retour.
![]() INTERVIEW. Olivier Andrault, de l’UFC-Que choisir, dénonce « l’opacité totale » dans laquelle l’industrie agroalimentaire et la grande distribution élaborent les prix.
![]() Plus de 6 milliards de baguettes sortent des fournils chaque année. 12 millions de personnes franchissent chaque jour les portes d'une boulangerie, commerce essentiel de proximité. Pas surprenant puisque la boulangerie artisanale bénéfice de nombreux atouts et d’un capital confiance inégalé dans toutes les autres filières alimentaires. En France, 60 % du marché est encore détenu par les boulangeries artisanales. Rappelons que depuis 1998, il faut fabriquer son pain sur place pour avoir le droit de s’appeler « boulangerie », ce qui en fait un modèle unique en Europe.
![]() Better known by their less appealing moniker shipworms, Naked Clams have tiny shells and burrow into wood which they then digest and turn into nutritious protein. The result is a clam that can be sustainably farmed and also tastes a bit like oysters or mussels.
![]() People on weight-loss drugs are less fixated on the turkey and trimmings. This could mean trouble for food companies.
![]()
From
earth
Crickets provide high nutritional content and have a low environmental impact, which makes them great allies in the fight against climate change.
![]() Géoconfluences, une publication à caractère scientifique pour le partage du savoir et pour la formation en géographie. Elle est proposée par la Direction générale de l'enseignement scolaire (Dgesco) et par l'École Normale Supérieure de Lyon (ENS de Lyon). France. http://geoconfluences.ens-lyon.fr
![]() Dans un ouvrage paru en septembre 2023, intitulé Vignes et vignerons. Évolutions des métiers, des pratiques et des territoires, C. Chazal (politiste, Sciences Po Bordeaux) consacre un article aux producteurs français de « vins nature », c’est-à-dire vinifiés sans ajout d’intrants.
![]() In his Parisian restaurant, chef Laurent Veyet is creating haute cuisine dishes with a few twists – insects. A colourful garden plate with mealworms and crickets is part of his eco-responsible culinary vision for a sustainable food future. |