Suomen suurimmalla näätäeläimellä on leveät tassut, joiden avulla se pääsee liikkumaan sujuvasti pehmeässä lumessa. Tällöin ahma saattaa saada kiinni suurempaakin riistaa, mutta suurimman osan vuodesta se on kehno saalistaja. Pääravintoa ovat pikkunisäkkäät ja raadot. Ahma vie löytämänsä raadon piiloon vaikkapa lumen alle, suohon tai kallionkoloon.
Your new post is loading...