Etelä-Amerikan pohjois- ja keskiosissa, Keski-Amerikassa ja Pohjois-Amerikan eteläisimmissä osissa elää jaguaari. Jaguaari tarkoitti alunalkaen Etelä-Amerikassa koiraa. Jaguaari ei kuitenkaan ole koira, vaan Uuden maailman kookkain kissaeläin. Suurimmat jaguaarit, jotka elävät Argentiinan eteläosissa, ovat lähes yhtä kookkaita kuin tiikerit, mutta eivät yhtä painavia. Meksikossa ja Keski-Amerikassa elävät jaguaarit ovat huomattavasti pienempiä ja vastaavat kooltaan leopardeja. Pääsääntöisesti, mitä eteläisempi jaguaari on kyseessä, sitä isompi se on kooltaan.
|
|
Scooped by
Skuuppilehdet
onto A1Uutiset November 29, 2016 6:32 PM
|
No comment yet.
Sign up to comment
Your new post is loading...