Gorilla kuuluu ihmisapinoihin ja on orankien ja simpanssien ohella yksi geneettisesti ihmistä lähimpänä olevista eläinlajeista. Afrikassa, päiväntasaajan lähellä elävä gorilla on suurin kädellinen. Urosten keskipituus pystyasennossa on noin 170 cm, toisinaan pituutta voi olla yli 180 cm. Naaras on suunnilleen 30 cm lyhyempi. Täysikasvuinen uros voi painaa 180 - 200 kg. Eläintarhassa se lihoo helposti ja tulee 50 kg painavammaksi. Lue isoimmista jättigorilloista alempaa tältä sivulta.
|
|
Scooped by
Skuuppilehdet
onto A1Uutiset November 28, 2016 5:27 PM
|
No comment yet.
Sign up to comment
Your new post is loading...