Een van de kleine geneugten van elke Italiaan: even een perfecte espresso drinken in de bar.
En dat doen ze dan ook vaak: jaarlijks gaan er maar liefst zeven miljard kopjes over de toonbank.
Daarvoor zijn er 46 miljoen kilo materie prime, grondstoffen nodig.
Een heuse industrie, die in Italia in 140 duizend bars werkgelegenheid biedt aan 322 duizend mensen.
Een klassiek kopje espresso kost, staande aan de bar, gemiddeld 84 cent; in het Noorden iets meer, boven de 90 cent, en in het Zuiden heb je al voor 70 cent een prima caffè.
Tijdens een beurs in Milano hebben zondag twee barista's met espresso zetten het Guinness Book of Records gehaald.
De 28-jarige Gianni Cocco uit Nuoro en de 25-jarige Ecuadoriaan Danilo Torres zijn erin geslaagd om elke zes seconden een perfect kopje espresso te zetten.
In totaal maar liefst 623 tazzine di espresso in een uur.
Volgens de reglementen moesten er minstens driehonderd perfecte espresso's, mét bordje en lepeltje, worden geserveerd.
74 werden er afgekeurd omdat ze minder dan 20 milliliter espresso bevatten of omdat de cremalaag niet goed was.
Om tot dit bijzondere primato, record, te komen hebbende twee barista's, die in het centrum van Milano werken, vier maanden lang drie keer per week getraind.
Een ding staat vast: in de bar waar de twee supersnelle barista's werken zal vast nooit een rij wachtenden staan...