La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen
221.9K views | +3 today
Follow
 
Scooped by Good Things From Italy
onto La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen
Scoop.it!

Italiaans eten bij Mazzo Amsterdam - Gewoon wat een studentje 's avonds eet

Italiaans eten bij Mazzo Amsterdam - Gewoon wat een studentje 's avonds eet | La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen | Scoop.it
Buiten de deur: Italiaans eten bij Mazzo Amsterdam Goedenavond! Het is dinsdag en dat is wat mij betreft een vrij random avond om uit eten te gaan. Tóch deed ik het! Vanavond ging ik samen met Sofie (lekkerensimpel.nl) en Ianna (beginspiration.nl) een hapje eten bij Mazzo in Amsterdam. Ieder halfjaar gaan we met z’n drieën een hapje eten om bij te kletsen. Dit doen we sinds we in 2014 met Blogsociety op persreis naar Istanboel gingen. Een leuke traditie om er in te houden, woehoe! We streken dit keer neer bij Mazzo aan de Rozengracht in Amsterdam. Hier wil ik al sinds de (her?)opening (jaren geleden) een keertje eten en nu kwam het er eindelijk van. Mazzo is een restaurant met een Italiaanse flavour; je eet er pasta’s, pizza’s, risotto, antipasti, etc. Wij deelden als voorgerecht de antipasti; een bord vol allemaal lekkere hapjes. Op de foto zie je met de klok mee: asperges gefrituurd in een jasje van ham, kaas en paneer, verschillende plakken vlees, olijfjes, vitello tonato, gefrituurde risottoballetjes, garnalenkroketjes, courgette gevuld met zalmsalade en octopussalade. Ik was echt weg van de asperges in het gefrituurde jasje; dit zijn een soort asperges in kaassoufflés en dat is heer-lijk. Ook de garnalenkroketjes gingen er goed in. En de octopussalade! Ik was helemaal niet ontevreden over het voorgerecht. Als hoofdgerecht bestelden we risotto ai fungi, pasta met gorgonzola, peer en walnoot en cannelloni. Ik vond de risotto persoonlijk niet heel speciaal; hij had van mij iets smeuïger gemogen. Het gerecht van Ianna, de pasta met peer, was wel echt heel lekker van smaak. Die had ik moeten nemen, potverdikkie. De canneloni van Sofie heb ik niet geproefd omdat ik echt veel te vol al zat van de risotto, maar volgens Sofie was hij goed te pruimen. Als toetje kregen we nog een plateau met allemaal verschillende toetjes, waaronder het citroentaartje, een mini-tiramisu en een brownie. KNETTERMACHTIG. Maar wel lekker. Het diner bij Mazzo was meer dan prima. Ik was niet omver geblazen van hoe geweldig het eten is, maar voor een hapje buiten de deur en niet te hoge culinaire verwachtingen, is het echt een prima plek om te eten. Bovendien is het interieur super mooi en is de locatie top. Oh, en het is goed betaalbaar. Eén ding dat je wel moet weten voor je hier neerstrijkt; het is er bloedheet. Trek alsjeblieft iets koels aan of heel veel laagjes (om uit te trekken), anders ga je dood. Haha! Oeh en laatste ding; ik denk dat Mazzo overdag ook (vooral) heel leuk is; de koffie was er heerlijk en ik denk dat je hier heerlijk overdag kunt werken of een lunch kunt nuttigen… WIST JE DAT… Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8500 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com. LEKKER SOCIAAL: Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.
more...
No comment yet.
La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen
Italiaanse keuken geheimen. Italiaanse koks en restaurants. Proeverijen, cursussen en workshops. Recepten, delicatessen en typische Italiaanse F&B producten. Volg ons op Facebook: www.facebook.com/GustoDiLella
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Scooped by Good Things From Italy
Scoop.it!

Ingrijpende herinrichting Italiaans restaurant Gusto bij Hof van Saksen | nrit.nl - trends, nieuws en kennis op het gebied van leisure, toerisme en hospitality

Ingrijpende herinrichting Italiaans restaurant Gusto bij Hof van Saksen | nrit.nl - trends, nieuws en kennis op het gebied van leisure, toerisme en hospitality | La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen | Scoop.it
De luxe en warme inrichting valt meteen op maar ook is duidelijk wat het restaurant wilde toevoegen: veel meer aandacht voor de kinderen op dit familiepark.
more...
No comment yet.
Scooped by Good Things From Italy
Scoop.it!

Come riciclare il panettone con una ricetta facile facile

Come riciclare il panettone con una ricetta facile facile | La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen | Scoop.it
Lo sappiamo che vi state girando tra le mani l’ennesimo panettone che avete comprato e vi piace inzupparlo nel latte.Ora che avete compreso che non potete scolarvi un’autobotte per dare fondo a tutti gli avanzi ingigantiti dagli ultimi scambi post-natalizi e le combinazioni che vi siete inventati...
more...
No comment yet.
Scooped by Good Things From Italy
Scoop.it!

Rapallo. La cucina di terra de I Piaceri della Vita è modesta

Rapallo. La cucina di terra de I Piaceri della Vita è modesta | La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen | Scoop.it
Siamo al mare, in Liguria, a Rapallo: la scelta di cosa mangiare non manca. Si mangia pesce, in trattoria o addirittura al porto.Si esplora la città, alla ricerca di mete gustose (trovate qui i nostri consigli), trovando magari un posticino nuovo, come abbiamo fatto l’anno scorso con La Trattoria,...
more...
No comment yet.
Scooped by Good Things From Italy
Scoop.it!

Spaghetti oorlog kan ontbranden in Groningen na komst Happy Italy

Spaghetti oorlog kan ontbranden in Groningen na komst Happy Italy | La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen | Scoop.it
Het wordt dringen geblazen in Groningen. Nadat vorig jaar Vapiano de deuren opende, heeft zich nu Happy Italy Groningen gevestigd.
more...
No comment yet.
Scooped by Good Things From Italy
Scoop.it!

Pianeta Terra - Top Italian Restaurants – Gambero Rosso

Pianeta Terra - Top Italian Restaurants – Gambero Rosso | La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen | Scoop.it
Top Italian Restaurants.Robiola cheese of Roccaverano, colatura di alici (anchovy liquid), the tiny beans of Trasimeno: familiar products on the gourmet dining table which, however, most people have very often never heard of, even in Italy. All the more so in the Netherlands, where Pianeta Terra has become the standard-bearer for Italian specialities, assisted by the alliance between chefs and Slow Food presidiums.
more...
No comment yet.
Scooped by Good Things From Italy
Scoop.it!

Twentse bistro-ondernemers beginnen Italiaanse bistro in markant clubhuis | De Ondernemer

Twentse bistro-ondernemers beginnen Italiaanse bistro in markant clubhuis | De Ondernemer | La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen | Scoop.it
Yves Vey en Enzo di Prima van Bistro Weleveld voelen zich thuis tussen de golfers.Chefkok Yves Vey en wijnkenner Enzo di Prima voelen zich thuis tussen de golfers in hun Bistro Weleveld, schrijft Tubantia Hengelo. De ondernemers hebben sinds kort een bistro in het oude clubhuis van de golfbaan. ,,Wij merken nu al dat we ook heel gunstig aan de weg tussen Zenderen en Albergen liggen."
more...
No comment yet.
Scooped by Good Things From Italy
Scoop.it!

Het verhaal van de pasta alla carbonara – Taste-Italy.be

Het verhaal van de pasta alla carbonara – Taste-Italy.be | La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen | Scoop.it
Een flink aantal gerechten uit de Romeinse cucina povera of armenkeuken zijn in heel Italië en ver daarbuiten te vinden op de menukaart van menig restaurant. De pasta alla carbonara is daar ongetwijfeld één van.De ingrediënten zijn: pancetta, pasta, ei, zwarte peper en pecorino romano. Sommige kookboeken voegen nog een scheut room toe maar dit is echt niet de bedoeling.Letterlijk vertaald betekent de omschrijving van dit pastagerecht: pasta op de wijze van de kolenbrand(st)er. Maar de meningen over het ontstaan van dit gerecht zijn verdeeld, zoals wel vaker het geval is. Laten we ze allemaal eens op een rijtje zetten.De meeste bronnen situeren het ontstaan van de pasta alla carbonara op het einde van de tweede wereldoorlog. Tijdens de bevrijding van Rome door de geallieerden werden de Romeinse koks geconfronteerd met de typische Amerikaanse legerkeuken en ingrediënten als spek en eieren. Het lijdt geen twijfel dat in die dagen de Romeinse restaurants door de Amerikaanse troepen overvloedig bezocht werden en zij hun wensen kenbaar maakten.
Good Things From Italy's insight:
De Italiaanse Keuken tijdens uw evenement? Kijk snel op www.italianfoodtrucks.nl voor de mogelijkheden.
more...
No comment yet.
Scooped by Good Things From Italy
Scoop.it!

Pizzadeeg – De Smaak van Italië

Pizzadeeg – De Smaak van Italië | La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen | Scoop.it
Wil je zelf een pizza maken? Dan is een goed gemaakt deeg essentieel. Hieronder vind je een basisrecept om zelf deeg voor pizza’s te maken.
more...
No comment yet.
Scooped by Good Things From Italy
Scoop.it!

Malloreddus with Homemade Sausage and Tomato Sauce on

Commonly called gnocchetti, malloreddus are made with semolina flour and flavoured with saffron. They are typically served in a sausage meat sauce; the pasta’s…
more...
No comment yet.
Scooped by Good Things From Italy
Scoop.it!

Ossobuco met witte wijn, crème van pompoen en ras el hanout, gebakken oesterzwammen

Ossobuco met witte wijn, crème van pompoen en ras el hanout, gebakken oesterzwammen | La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen | Scoop.it
Je Carrefour market is de specialist van al wat vers is. Kwaliteitsvolle seizoensproducten tegen de scherpste prijzen, en de service krijg je er gratis bij.
more...
No comment yet.
Scooped by Good Things From Italy
Scoop.it!

Geen vrucht zo veelzijdig als aubergine

Geen vrucht zo veelzijdig als aubergine | La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen | Scoop.it
Pellegrino Artusi, grondlegger van de Italiaanse keuken. Aubergine behoort tot de nachtschadefamilie, net als de aardappel, tomaat en paprika. Aubergine recepten, de lekkerste aubergine.
more...
No comment yet.
Scooped by Good Things From Italy
Scoop.it!

Panini met mozzarella en serranoham is een snel recept.

Panini met mozzarella en serranoham is een snel recept. | La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen | Scoop.it
Panini met mozzarella en serranoham is een snel recept bijvoorbeeld voor de lunch, maar ook een recept waarmee je eindeloos kunt variëren.
more...
No comment yet.
Scooped by Good Things From Italy
Scoop.it!

Italiaanse sferen - Buitengewoon Scheveningen

Italiaanse sferen - Buitengewoon Scheveningen | La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen | Scoop.it
Er is weer een nieuwe plek waar je in buitenlandse sferen kan verkeren. Scheveningen herbergt schatten van plekken om te eten, ook buiten het bruisende centrum.Italiaanse sferenEr is weer een nieuwe plek waar je in buitenlandse sferen kan verkeren. Scheveningen herbergt schatten van plekken om te eten, ook buiten het bruisende centrum. Vlakbij het Scheveningse Bos en het Westbroekpark bevindt zich de Gran Tour in Italia. Reis mee door een keuken vol verse pasta en nog veel meer heerlijks, basta! Een restaurant met karakter
more...
No comment yet.
Scooped by Good Things From Italy
Scoop.it!

Palazzo Petrucci, la pizzeria napoletana più contemporanea che c'è a Napoli

Palazzo Petrucci, la pizzeria napoletana più contemporanea che c'è a Napoli | La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen | Scoop.it
Edoardo Trotta ha avuto ragione a puntare la fiche sul pizzaiolo Davide Ruotolo. Per chi non lo conoscesse, Edoardo Trotta è il proprietario e creatore di eventi di Palazzo Petrucci, ristorante stella Michelin a Posillipo, e della pizzeria – stesso nome – a Piazza San Domenico Maggiore.
more...
No comment yet.
Rescooped by Good Things From Italy from Italy Traveller
Scoop.it!

Aperitivo tote bag Ciaoperol. For all lovers of Italy and the Italian classic cocktail | Italian Summers

Aperitivo tote bag Ciaoperol. For all lovers of Italy and the Italian classic cocktail | Italian Summers | La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen | Scoop.it
APERITIVO tote  bag handpainted by Italian Summers. Ciaoperol our remake of the classic Aperol Spritz on a tote. Musthave gift for Spritz and Italy lovers!

Via Italian Summers (Lisa van de Pol)
more...
Italian Summers (Lisa van de Pol)'s curator insight, November 1, 2018 10:33 AM
If your friend really is in to the Italian cocktail! 
Scooped by Good Things From Italy
Scoop.it!

Pasta fredda alla crudaiola

Pasta fredda alla crudaiola | La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen | Scoop.it
De temperaturen gaan omhoog, dus is het weer tijd voor een lekkere, frisse pastasalade. Dit maal met bresaola erdoor. Bij de Lidl lag dit aan de lucht gedroogde rundvleessoort nog in de schappen, dus toen ik dit recept zag, heb ik vlug nog een pakje in huis gehaald. In het recept stond 100 gram bresaola, maar het pakje van de Lidl bevat maar 80 gram. Genoeg vond ik, maar wil je meer, dan kan dat natuurlijk ook. Geniet van deze salade met wat brood en een goed glas witte wijn.
more...
No comment yet.
Scooped by Good Things From Italy
Scoop.it!

Het geheim van pasta koken

Het geheim van pasta koken | La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen | Scoop.it
Pasta tips'Zo zout als de zee' moet het pasta water zijn. Dit is de truc van onze Chief Olive Oil Ridder. En we hebben er meer. Daarom wat pasta-weetjes en insider tips op een rijtje 
more...
No comment yet.
Scooped by Good Things From Italy
Scoop.it!

Disneyland is opening a real-life Pizza Planet inspired by 'Toy Story'

Disneyland is opening a real-life Pizza Planet inspired by 'Toy Story' | La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen | Scoop.it
Disneyland is opening a new Pizza Planet restaurant inspired by "Toy Story."The space-themed arcade restaurant will reportedly be brought to life this April.Details about what the restaurant will entail are limited as the park is being pretty secretive when it comes to the project.Great news for kids of all ages: Disneyland is opening a new Toy Stor y-themed restaurant, and pizza will definitely be on the menu.Remember that scene in the Pixar classic where Buzz Lightyear and Woody encounter the aliens (aka Little Green Men) who worship "the claw"? (Her e's a reminder.) Well, according to WDW News Today, that space-themed arcade restaurant will be brought to life in the California theme park's Tomorrowland this April.The restaurant's full name will be Alien's Pizza Planet—A Better Place, referring to the Little Green Men's mantra that they go to a better place when they're captured by the claw machine. And while the park itself is being pretty hush-hush about the new eatery, we're willing to bet that a similar arcade game will be featured in the restaurant's decor.
more...
No comment yet.
Scooped by Good Things From Italy
Scoop.it!

Italian Food Trucks voor uw eerstvolgende Evenement of Feest.

Italian Food Trucks voor uw eerstvolgende Evenement of Feest. | La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen | Scoop.it
#Mobiele #Catering #concepten in de vorm van #Foodtrucks (met #Italiaanse #gerechten) zijn ook voor uw #evenement te #boeken via #Italian #Food #Trucks. Bezoek de #website www.italianfoodtrucks.nl voor de vele mogelijkheden.Vul uw eerstvolgende #bedrijfsevenement in met onze #foodtrucks eventueel aangevuld met #live #entertainment van www.italianentertainment.nl#festa #italiana #events #feest #cucina #italie #italy
more...
No comment yet.
Scooped by Good Things From Italy
Scoop.it!

Eataly Milaan

Eataly Milaan | La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen | Scoop.it
Eataly is een drie etage hoge delicatesse warenhuis waar naast producten kopen, ook heerlijk kan uiteten! Er is een bar waar je heerlijke koffie kunt drinken, een pizzeria met fantastische pizza’s en een restaurant waar ze zowel vis- als vleesgerechten serveren.
more...
No comment yet.
Scooped by Good Things From Italy
Scoop.it!

I formaggi sardi tra i più buoni del mondo: tre prodotti isolani sbancano il Concorso Internazionale BIOCASEUS

I formaggi sardi tra i più buoni del mondo: tre prodotti isolani sbancano il Concorso Internazionale BIOCASEUS | La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen | Scoop.it
Al Concorso Internazionale di Formaggi di agricoltura biologica si aggiudicano il premio tre formaggi provenienti da aziende sarde.I formaggi sardi tra i più buoni del mondo: tre prodotti isolani sbancano il Concorso Internazionale BIOCASEUS.Nasce nel 1999 il Concorso Internazionale di formaggi di agricoltura biologica BIOCASEUS, per promuovere la qualità dei formaggi bio, ottenuti con il latte di animali che vivono in stalle spaziose, vanno al pascolo, sono nutriti in modo naturale, senza forzature e con alimenti privi di conservanti e additivi capaci di farli produrre di più. Quest’anno il Concorso, giunto alla settima edizione, ha visto la partecipazione di 174 formaggi provenienti da 9 Paesi Europei.
more...
No comment yet.
Scooped by Good Things From Italy
Scoop.it!

’Stuk pizza gezonder dan bak cornflakes of muesli als ontbijt’

’Stuk pizza gezonder dan bak cornflakes of muesli als ontbijt’ | La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen | Scoop.it
Pizza is voor velen een favoriete maaltijd, maar niet erg gezond, toch?! Diëtiste Chelsey Amer beweert dat een stuk pizza beter is als ontbijt dan een bakje cornflakes of muesli met melk of yoghurt.
more...
No comment yet.
Scooped by Good Things From Italy
Scoop.it!

Italiaanse pasta met tomaten-vodkasaus

Italiaanse pasta met tomaten-vodkasaus | La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen | Scoop.it
Een heerlijke klassieker uit de Italiaanse keuken is deze pasta met tomaten-vodkasaus. Leer hier hoe je stap voor stap dit gerecht klaarmaakt.
more...
No comment yet.
Scooped by Good Things From Italy
Scoop.it!

Italiaanse chefkok Gualtiero Marchesi overleden

Italiaanse chefkok Gualtiero Marchesi overleden | La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen | Scoop.it
In Milaan is de beroemde Italiaanse chefkok Gualtiero Marchesi overleden op 98-jarige leeftijd. Zijn saffraanrisotto met bladgoud is wereldberoemd en Marchesi wordt gezien als de grondlegger van de moderne Italiaanse keuken. Hij zou volgens Italiaans
more...
No comment yet.
Scooped by Good Things From Italy
Scoop.it!

Costolette al forno

Costolette al forno | La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen | Scoop.it
Le costolette al forno sono un secondo piatto di carne veloce ma allo stesso tempo molto ricco. Generalmente c'è chi sceglie di preparare le costolette di agnello.
more...
No comment yet.