Hospitality Industry
337 views | +0 today
Follow
Hospitality Industry
Nieuws uit de horeca sector
Curated by Annerie Claus
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Scooped by Annerie Claus
Scoop.it!

We gooien jaarlijks 'een rij vrachtwagens van hier tot Spanje' vol voedsel weg | Nieuwsuur

We gooien jaarlijks 'een rij vrachtwagens van hier tot Spanje' vol voedsel weg | Nieuwsuur | Hospitality Industry | Scoop.it
Het doel is om voor 2030 de voedselverspilling in Nederland met de helft te verminderen. Maar dat is geen gemakkelijke opgave. Bedrijven komen daarom met slimme oplossingen.
more...
No comment yet.
Scooped by Annerie Claus
Scoop.it!

nr. 1 Videoplatform voor de horeca & hospitality

nr. 1 Videoplatform voor de horeca & hospitality | Hospitality Industry | Scoop.it
HorecaNederland.TV is hét videoplatform voor de horeca- & hospitalitybranche. Onze producties geven een kijkje in de keuken van de Nederlandse horeca.
more...
No comment yet.
Scooped by Annerie Claus
Scoop.it!

Trends en ontwikkelingen in de hospitality branche 2019 - Looman Hospitality TV Solutions

Trends en ontwikkelingen in de hospitality branche 2019 - Looman Hospitality TV Solutions | Hospitality Industry | Scoop.it
Zoals elk jaar hebben we ook voor 2019 gekeken naar de ontwikkelingen in de hospitality branche en met name het hotelwezen. In tegenstelling tot andere jaren zien we dat hotels zich steeds meer gaan profileren.
more...
No comment yet.
Scooped by Annerie Claus
Scoop.it!

Trends in het kort | Week 1

Trends in het kort met deze week onder andere links naar artikelen over het bier van het jaar, Grutte Pier Elixer Beerenburg infused en AB InBev Canada investeert in onderzoek naar cannabisdrankjes.
more...
No comment yet.
Scooped by Annerie Claus
Scoop.it!

Horecaondernemers gaan in 2019 voor kansen en groei, maar liggen wakker van krappe arbeidsmarkt

Horecaondernemers gaan in 2019 voor kansen en groei, maar liggen wakker van krappe arbeidsmarkt | Hospitality Industry | Scoop.it
Koninklijke Horeca Nederland presenteerde tijdens de start van de vakbeurs Horecava de resultaten van een onderzoek onder bijna 1000 horecaondernemers naar hun toekomstverwachtingen voor 2019...
more...
No comment yet.
Scooped by Annerie Claus
Scoop.it!

Horecava 2019: Van kerstboombier tot ‘vegan’ start-ups

Horecava 2019: Van kerstboombier tot ‘vegan’ start-ups | Hospitality Industry | Scoop.it
De toekomst in de horeca-wereld is te vinden op de 63e editie van de Horecava. Nieuw dit jaar is het Start-upLAB, de springplank voor nieuwe ondernemers. Opvallend is de grote aandacht voor vegan en voedselverspilling.
more...
No comment yet.
Scooped by Annerie Claus
Scoop.it!

Horeca speelt grote rol in ‘groener’ eetpatroon van gast

Horeca speelt grote rol in ‘groener’ eetpatroon van gast | Hospitality Industry | Scoop.it
Restaurantbezoekers eten tot 113 % meer groenten en tot 13 % minder vlees of vis als dit door de horecaondernemer slim, aantrekkelijk en kwalitatief goed wordt aangeboden. De waardering van de gast blijft hierbij gelijk of stijgt.
more...
No comment yet.
Scooped by Annerie Claus
Scoop.it!

Nieuwe stadstrend: buitenshuis ontbijten

Nieuwe stadstrend: buitenshuis ontbijten | Hospitality Industry | Scoop.it
Buitenshuis ontbijten is een opkomende (stads)trend in Nederland en België, schrijft het AD. De Vlaamse trendwatcher Herman Konings en culinair auteur Mara Grimm - van het 'beste ontbijtboek ter wereld' ONTBIJT - onderscheiden een aantal redenen voor de hippe ontbijttrend.
more...
No comment yet.
Scooped by Annerie Claus
Scoop.it!

Eerste landelijke open dag voor de horeca op 21 mei 2019

Eerste landelijke open dag voor de horeca op 21 mei 2019 | Hospitality Industry | Scoop.it
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) maakte vandaag – tijdens de start van de vakbeurs Horecava – bekend dat zij samen met de Nationale Horecadag de eerste landelijke open dag organiseert voor de horeca.
more...
No comment yet.
Scooped by Annerie Claus
Scoop.it!

Trends in het kort | Week 44

Trends in het kort met deze week onder andere een link naar een artikeltje over de Sillybox van Sillyfox in Veghel en over de winterse pizza’s van Domino’s.
more...
No comment yet.
Scooped by Annerie Claus
Scoop.it!

Floris Kemper nieuwe directeur/gastheer van Kruisherenhotel Maastricht

Floris Kemper nieuwe directeur/gastheer van Kruisherenhotel Maastricht | Hospitality Industry | Scoop.it
Floris Kemper (34) is op dit moment nog werkzaam als Deputy Hotel Director van het vijfsterrenhotel NH Collection Barbizon Palace in Amsterdam. De afgelopen 5 jaar heeft Floris diverse managementfuncties bekleed binnen de NH Hotel Group.
more...
No comment yet.
Scooped by Annerie Claus
Scoop.it!

Trends-2019

Trends-2019 | Hospitality Industry | Scoop.it
In dit digitale Food Inspiration magazine interviews met key-note speakers, achtergrondverhalen en de foodtrends voor 2019. (Her)beleef de Food Inspiration DayX, open snel het magazine!...
more...
No comment yet.
Scooped by Annerie Claus
Scoop.it!

6 musthaves in gebiedsontwikkeling | nrit.nl - trends, nieuws en kennis op het gebied van leisure, toerisme en hospitality

6 musthaves in gebiedsontwikkeling | nrit.nl - trends, nieuws en kennis op het gebied van leisure, toerisme en hospitality | Hospitality Industry | Scoop.it
Stefan Hartman gaat in op 6 ‘musthaves’ van regio’s voor eensuccesvolle ontwikkeling. Dat wil je niet missen. Hij presenteert deze 6 op demainstage van Vakdag Zet Je Regio op de Kaart op donderdag 1 november 2018 in Roermond.Schrijf je snel...
more...
No comment yet.
Scooped by Annerie Claus
Scoop.it!

Politieke partijen over Engels in winkels en horeca: 'Balans is zoek' - AT5

Politieke partijen over Engels in winkels en horeca: 'Balans is zoek' - AT5 | Hospitality Industry | Scoop.it
De SP en de Partij van de Ouderen vinden het een slechte ontwikkeling dat in veel Amsterdamse...
more...
No comment yet.
Scooped by Annerie Claus
Scoop.it!

Hologram vervangt straks klassieke menukaart

Hologram vervangt straks klassieke menukaart | Hospitality Industry | Scoop.it
De Amsterdamse startup FoodStory introduceert Augmented Reality in de horeca. Menukaarten zijn verleden tijd.
more...
No comment yet.
Scooped by Annerie Claus
Scoop.it!

Horeca Crowdfunding – Crowdfunding Cijfers

Horeca Crowdfunding – Crowdfunding Cijfers | Hospitality Industry | Scoop.it
Horeca Crowdfunding is een crowdfunding platform voor horeca ondernemingen. Horeca Crowdfunding verstrekt leningen. Het minimale leenbedrag is € 50.000. De minimale investering is € 250. Bezoek platform.   Totaal gefinancierd Gefinancierd per maand   Status lening portefeuille Laatste update cijfers: De datum waarop het platform haar cijfers voor het laatst bijgewerkt heeft. Netto rendement (methode platform): Het door het platform gepresenteerde netto rendement. Door de meeste platforms is geen rekening gehouden met eventuele toekomstige afschrijvingen van openstaande leningen die momenteel geen betalingsachterstand hebben. Het is dus te verwachten dat het daadwerkelijke netto rendement niet hoger zal zijn dan het gepresenteerde netto rendement. Netto rendement (methode AFM): Het netto rendement volgens de rekenmethode die de AFM aanbeveelt (bron, PDF), waarbij alle openstaande bedragen met een betalingsachterstanden vanaf 90 dagen afgeboekt zijn (berekening: bruto rendement, minus afboekingen als percentage van verstrekt, minus kosten voor investeerders als percentage van verstrekt). Niet alle platforms volgen de aanbeveling van de AFM op om deze rekenmethode te hanteren. Verstrekt (leningen): Het bedrag dat in totaal verstrekt is middels leningen. Afgeboekt: Het percentage van de verstrekte som dat afgeboekt is, inclusief de nog openstaande aflossingen met een betalingsachterstand van 90 dagen of meer (conform de aanbeveling van de AFM om deze af te boeken). Het zou kunnen dat het daadwerkelijk afgeboekte percentage lager uitvalt als een platform zekerheden van afgeboekte leningen weet uit te winnen. Openstaand: Het percentage van het verstrekte bedrag dat nog af te lossen is (exclusief rente). Hoe hoger het percentage, hoe minder representatief het huidige netto rendement zou kunnen zijn voor het daadwerkelijk te behalen netto rendement. Afgelost: Het percentage van het verstrekte bedrag dat afgelost is (exclusief rente). Achterstand: Het percentage van de nog openstaande aflossingen met een betalingsachterstand van 45 tot 90 dagen (exclusief rente). Geen achterstand: Het percentage van de nog openstaande aflossingen zonder betalingsachterstand (of een betalingsachterstand tot 45 dagen (exclusief rente)).   Alle gepresenteerde informatie is afkomstig van de website van Horeca Crowdfunding, of volgens bovenstaande methoden berekend op basis van deze informatie. Bekijk het portefeuille overzicht op de website van Horeca Crowdfunding.   Een aantal platforms hanteert een andere methode voor het berekenen van het netto rendement dan de AFM aanbeveelt en boekt openstaande bedragen met een betalingsachterstand vanaf 90 dagen niet (volledig) af. Horeca Crowdfunding boekt openstaande bedragen met een betalingsachterstand na 365 dagen af.   De berekeningen zijn zo zorgvuldig mogelijk gedaan. Mocht je desondanks op een fout stuiten, of vragen of suggesties hebben naar aanleiding van dit overzicht, laat het dan weten via info@crowdfundingcijfers.nl.
more...
No comment yet.
Scooped by Annerie Claus
Scoop.it!

Starten met een foodtruck | Ondernemersplein

Starten met een foodtruck | Ondernemersplein | Hospitality Industry | Scoop.it
Wilt u een eigen foodtruck beginnen? Dan krijgt u te maken met regels en vergunningen. Wat voor foodtruck wilt u kopen en hoe gaat u die financieren? Maak hiervoor een financieel plan....
more...
No comment yet.
Scooped by Annerie Claus
Scoop.it!

Horeca kan sturen in ‘groener’ eetpatroon van gast

Horeca kan sturen in ‘groener’ eetpatroon van gast | Hospitality Industry | Scoop.it
Restaurantbezoekers eten tot 113 procent meer groenten en tot 13 procent minder vlees of vis als dit door de horecaondernemer slim, aantrekkelijk en kwalitatief goed wordt aangeboden.De waardering van de gast blijft hierbij gelijk of stijgt.<br/>...
more...
No comment yet.
Scooped by Annerie Claus
Scoop.it!

, Food, Food trends, horeca trends, inspiratie, foodservice, horeca, culinair, restaurant, hospitality, hotellerie, drinks, culinaire steden, innovatie

, Food, Food trends, horeca trends, inspiratie, foodservice, horeca, culinair, restaurant, hospitality, hotellerie, drinks, culinaire steden, innovatie | Hospitality Industry | Scoop.it
Food Inspiration kijkt liever vooruit. Maar vooruit, rond de jaarwisseling blikken we graag terug op de voorbijgegane maanden en magazines. Dit is de top-5 van artikelen over foodcities uit het digitale Food Inspiration magazine die in 2018 het meest gretig zijn bekeken door jullie.
more...
No comment yet.
Scooped by Annerie Claus
Scoop.it!

Ober, mag ik een broodje ‘sustainable menu engineering’?

Ober, mag ik een broodje ‘sustainable menu engineering’? | Hospitality Industry | Scoop.it
Wat iedere broodjeszaakeigenaar al lang weet, is nu wetenschappelijk bewezen. Maak de broodjes en de bordjes mooi op, met veel ‘siersla’, en de klant heeft niet in de gaten dat er maar weinig (dure) vlees of vis in zit.
more...
No comment yet.
Scooped by Annerie Claus
Scoop.it!

Ondernemen in de restaurantsector: zakelijk leren denken vanuit liefde voor het vak

Ondernemen in de restaurantsector: zakelijk leren denken vanuit liefde voor het vak | Hospitality Industry | Scoop.it
Met dit boek streeft Hotelschool The Hague ernaar het zakelijke inzicht in de sector te vergroten...
more...
No comment yet.
Scooped by Annerie Claus
Scoop.it!

Horeca Academie start met koksopleiding in het Engels

Horeca Academie start met koksopleiding in het Engels | Hospitality Industry | Scoop.it
Om te zorgen dat er n&oacute;g meer goed opgeleide koks in Nederland zijn, start de Horeca Academie in 2019 met een Engelstalige brancheopleiding Basiskok.De aanleiding hiervan is de vraag naar vakbekwame koks vanuit de branche en de vraag naar een...
more...
No comment yet.
Scooped by Annerie Claus
Scoop.it!

Crimineel geld in horeca: ondernemer moet voortaan aantonen waar kapitaal vandaan komt | Binnenland | Telegraaf.nl

Crimineel geld in horeca: ondernemer moet voortaan aantonen waar kapitaal vandaan komt | Binnenland | Telegraaf.nl | Hospitality Industry | Scoop.it
De gemeente Amsterdam mag een nieuwe methode toepassen om te controleren of (horeca)ondernemers gebruikmaken van crimineel verkregen geld. De bestuursrechter heeft bepaald dat de gemeente voorafgaand aan de vergunningverlening kan vragen hoe de aanvragers aan hun geld komen.
more...
No comment yet.
Scooped by Annerie Claus
Scoop.it!

Horecapraat | Foodservice is Fun!

Horecapraat | Foodservice is Fun! | Hospitality Industry | Scoop.it
Nederland staat aan het begin van een gigantische operatie om aardgasvrij te worden. Op dit moment gebruiken ongeveer zeven miljoen huishoudens aardgas om het huis te verwarmen en te koken. De bedoeling is dat het grootste deel daarvan uiterlijk 2050 is overgestapt van aardgas naar duurzame energie. In de jaren zestig werden onze ouders en grootouders al geconfronteerd met de energietransitie van kolen naar gas. Nu is het onze beurt om langzaam afscheid te nemen van aardgas en het gebruik van nieuwe energiebronnen te accepteren. Wat betekent dit voor de professionele horecaondernemer?     Welke investeringen komen hierbij kijken? Moeten ondernemers straks hun kooklijn op gas vervangen voor elektra? Heeft elk restaurant straks zonnepanelen op het dak en een warmtepomp in de kelder in plaats van hun wijn voorraad? Dat we minder gas gaan gebruiken is duidelijk maar welke opties biedt het de professionele horecaondernemer?Wordt aardgas vervangen door biogas, waterstofgas of gaan we allemaal over op inductie? De ondernemer Veranderingen brengen vaak extra kosten met zich mee waar een ondernemer natuurlijk niet op zit te wachten. Het gaat goed met de horeca in Nederland maar heeft de horecaondernemer voldoende liquide middelen om zijn bedrijf om te zetten van aardgas naar elektra of andere energiebronnen? De recessie heeft voor veel ondernemers zijn sporen achtergelaten en Lees verder → Volg ons:
more...
No comment yet.