Stefanie Anderson
2 views | +0 today
Follow
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Rescooped by Stefanie Anderson from sustainable architecture
Scoop.it!

Dalian International Conference Center: Technology, Construction & Sustainability

Dalian International Conference Center: Technology, Construction & Sustainability | Stefanie Anderson | Scoop.it

The Dalian International Conference Center has both to reflect the promising modern future of Dalian and its tradition as an important port, trade, industry and tourism city, which is undergoing a wave of transformation on coastal brownfield and reclaimed land which will entirely change the city’s face within the next decade.

For this building, the focus of the architectural design and project development lies on technology, construction and their interplay. The technical systems fulfil the tasks required for the spatial use of the building automatically, invisibly and silently, working like a hybrid city within a building.For the technical infrastructure of the building this means, that we have to consider a huge amount of people circulating inside the building at the same time, who expect high standards in circulation and comfort as well as a state of the art building with respect to high flexibility, low energy consumption and low use of natural resources...
Via Lauren Moss
more...
Rescooped by Stefanie Anderson from sustainable architecture
Scoop.it!

Minimalism + Light: Curved Courtyard House in Naruto, Japan

Minimalism + Light: Curved Courtyard House in Naruto, Japan | Stefanie Anderson | Scoop.it

A minimalist house with a curved exterior that provides privacy, security, natural light and air circulation, and plenty of space for children to play.


Osaka-based architect Naoko Horibe was given a tall order when she set out to design this residence in Naruto-Shi, Tokushima, Japan. First, the property is located in an area that tends to flood during heavy rains. Second, the clients wanted their new home to provide security and privacy, while at the same time having enough space for their children. And last, but not least, they asked for the house to have good natural light and air circulation throughout.

To work around the potential flooding situation, the foundation and floor were built fairly high. The house itself is designed such that the rooms are built around a central courtyard. The rooms loop together and create a path for the kids to run around. 

The courtyard helps bring light into the interior, helping to achieve one of the clients’ requests. It also helps with air circulation.


View more photos at the article link.


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.