scatol8®
16.4K views | +0 today
Follow
scatol8®
Per rilevare e monitorare consumi energetici, temperatura, umidità e altre variabili ambientali
Curated by scatol8
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Rescooped by scatol8 from sustainable architecture
Scoop.it!

The Non Program Pavilion by Jesús Torres García

The Non Program Pavilion by Jesús Torres García | scatol8® | Scoop.it

Located in Spain, near the Mediterranean Sea, this small pavilion is surrounded by a remarkable landscape. The construction is defined by the relation between the landscape and the structure on the field.


The structure developed itself as a flower, subscribing to Oscar Niemeyer’s approach. The whole project has been composed in the concept of “how to build in natural landscape?” The non-program pavilion disappears in the landscape, attempting to erase the division between the intervention and the area. This concern of integration reaches the point where the landscape generates the architecture itself.


The non-definition of the program has a wide range of uses, such as providing environmental awareness, doubling as an exposition hall or music hall, and providing activities support for the wider community. The interior space is as free as the liberty of program, furnishing the space with the energy of each use...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by scatol8 from sustainable architecture
Scoop.it!

Low-Energy Bamboo House Blends into the Belgian Forest

Low-Energy Bamboo House Blends into the Belgian Forest | scatol8® | Scoop.it

With amenities such as a heat pump, radiant heating, rainwater collection and high-performance insulation, this modern bamboo-clad house by Belgian design firm AST 77 is as energy efficient as it is attractive.


Upending the stereotypical image of the flat countryside of Flanders, a new low energy house mixes modernism and organic materials to blend into a steep, forested hillside near Rotselaar, Belgium.

The chief exterior materials of are bamboo poles lined up in precise rows along the rectangular 86-foot-long steel-frame box, broken up by a series of square windows positioned for natural ventilation and passive solar.The overall visual effect is reminiscent of a tree trunk rising out of the hilly terrain...


Via Lauren Moss
more...