design
2 views | +0 today
Follow
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Scooped by Marianna Varga
Scoop.it!

The Norwegian Design Council — MfGD Show Package

The Norwegian Design Council — MfGD Show Package | design | Scoop.it
Opening ident and show package for The National Award for Design Excellence in Norway.The solution was based upon the initial concept by our friends at Bleed. (The Norwegian Design Council ?
more...
No comment yet.
Rescooped by Marianna Varga from innovative design
Scoop.it!

The Exbury Egg: Art, Architecture + Environmental Awareness

The Exbury Egg: Art, Architecture + Environmental Awareness | design | Scoop.it

Artist Stephen Turner has worked with PAD Studio to create the Exbury Egg, the first water-borne artist’s studio, designed to combine art, architecture and sustainability of a fragile marine environment.


Turner (who specialises in long term artistic explorations of environmental settings), will now use it as a “residency”, floating in the Beaulieu Estuary for a year, to examine the changing patterns of its marine ecology, while making artworks inspired by his surroundings. “This ambitious project tests the role of artists and architects in sensitive places and contributes to raising awareness of the importance of protecting places like the Estuary”, explains the artist.


Via Lauren Moss
more...
The Team @ E-Side's comment, June 27, 2013 5:53 AM
All the team at www.e-side.co.uk loves it! A great piece of ecodesign
Joram Walukamba's comment, July 3, 2013 8:38 AM
Its nice and still friendly with the eco-system
Hunter Rion's curator insight, May 24, 2014 5:16 PM

Turner raises awareness of the importance of protecting places throughout he creation of his egg studio.

Rescooped by Marianna Varga from sustainable architecture
Scoop.it!

New Forest House by PAD Studio

New Forest House by PAD Studio | design | Scoop.it

British architects and interior designers PAD Studio have designed the New Forest Park House, a contemporary and eco-friendly home located in the south of England.

 

According to the architects: “The dwelling is set within an 18.5 acre plot, located adjacent to ancient woodland and heath, within the New Forest National Park. The massing, form and orientation of the new building has been carefully conceived to minimise the impact on the site and its surroundings. The main dwelling and annexe building both have low rise green roofs. The buildings are orientated to maximise solar gain, using ground source heat pump technology and a log boiler for heating and hot water requirements."

The design also incorporates rain water harvesting, grey water recycling and a natural swimming pond to further increase biodiversity within the site. The materials used throughout are sustainable, durable and in harmony with the site and its surroundings.


Via Lauren Moss
more...
The Team @ E-Side's comment, July 10, 2013 5:38 AM
Love it!
James Hurt's curator insight, October 5, 2013 4:47 PM
Very Cool ECO house