Argan Yağı
418 views | +0 today
Follow
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Scooped by epimedium
Scoop.it!

Çörek Otu Yağı - Ecza Dükkanı

Çörekotu Yağı sizin için doğadan gelen bitkisinde özenle üretilerek şişelenmiştir.

 

Ambalaj:100 ML

Marka:Talya

 

Kullanılışı ve Dozu:

1-Bir çay bardağı suya 4 damla damlatılarak günde 3 defa alınır.

2-Kuru cilde ve saça masaj yaparak uygulanır. Saç diplerine friksiyon şeklinde kullanılır.

3-sabah-akşam burna 1-2 damlatılır. Ayrıca cilde masaj yapılarak kullanılır.

 

Çörek Otu Yağının Eldesi

 

1. Yöntem:

Bir miktar taze çörek otu bitkisi (tohum değil) iyice kıyıldıktan sonra bir şişenin boğazına kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf zeytinyağı eklenerek, ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra şişe iki hafta boyunca güneş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletilir.

 

2.Yöntem

30 gr. öğütülmüş çörek otu tohumu, 200 gr. zeytinyağı ile karıştırılır. 7 gün bekletilir ve süzülür. Süzme işlemi çok küçük gözenekleri olan bir süzgeç ile yapılmalıdır (3 - 4 kat tülbentten geçirilerek süzülebilir). Sonra bu karışımı yemeklerde ve salatalarda sos veya günde 20 gr. alarak kullanabilirsiniz.masaj yaparak, veya saçınıza sürerek kullanabilirsiniz.

 

Not:Yukarıda Yer Alan Yazılar BilgilendirmeAmaçlıdır.Kullanmadan Önce Mutlaka Doktorunuza Danışınız.

 

Çörek Otu Bitkisi Hakkında

Çörek otu (Nigella), düğün çiçeğigiller (Ranunculaceae) familyasından yaklaşık 14 türü kapsayan bir yıllık bitki cinsi.

Çörek otu yıllık otsu bir bitkidir, tohumlarından çoğalır. Kumlu gevşek toprakları sever, çiçeklenme dönemine kadar su ister daha sonra sulanmaz. Tohumları haşhaş bitkisinde olduğu gibi kozalak (Kapsül) içerisinde olgunlaşır. Tohumları 2–3 mm boyunda 3 yüzeyli mat olmayan siyah renklidir. Çok yağlı bir tohum degildir. Yağ oranı %18'dir.

 

www.eczadukkani.com

 

Source: http://www.eczadukkani.com/bitkisel-yaglar/p-158-corek-otu-yagi.html

more...
No comment yet.
Scooped by epimedium
Scoop.it!

Badem Yağı

Badem Yağı | Argan Yağı | Scoop.it

BADEM YAĞI VE BADEM YAĞININ FAYDALARI

Yurdumuzda bol miktarda yetiştirilen badem meyvesinden çıkarılan badem yağı sağlık açısından çok yararlıdır. Taş badem, diş badem ve acı badem (nar amara) gibi türleri vardır. Ana vatanı Orta Asya, İran ve Suriye'dir. Gıda içeriğinden zengindir. İçerisinde protein, amigdalin ve bolca şeker ihtiva eder. Bademin meyvesinin yanısıra yağı da harici olarak kullanıldığında oldukça faydalıdır. Cilde sürüldüğünde cildi besler ve cildin çatlamasına mani olur.

 

ACI BADEM YAĞININ FAYDALARI - Bilhassa kış aylarında soğuk havanın etkisiyle ortaya çıkan cilt kuruluğuna, çatlaklarına karşı oldukça faydalı bir yağdır. Dışarı çıkmadan önce çatlakların oluştuğu özellikle el ve yüz gibi bölgelere sürülürse cilt çatlaklarını engeller. - Makyajınızı temizlerken gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. - Yaz aylarında güneşin ve denizin cildimize verdiği zararı engeller. Cildi besler ve nemlendirir. - Gebelik sırasında ve gebelikten sonra çatlaklar için kullanılabilecek doğal bir çözümdür. Gebe kadınlar kimyasal ürünleri bebeklerinin sağlığı için endişe ettikleri için pek kullanmak istemezler. Saf badem yağı tereddüt etmeksizin çatlaklara kullanılabilir. - Erkekler traş olduktan sonra traş losyonu olarak kullanabilirler. Cildinizi yumuşacık yapacaktır. - Kuru ciltler için kullanılırsa derinin pullanmasını engeller. - E vitamini bakımından zengin badem yağını; fındık yağı, susam yağı, çam terebenti ve ceviz yağı ile beraber karıştırıp saçlarınıza sürün. Bir bone takarak bu karışımı yarım saat kadar saçınızda bekletin ve daha sonra yıkayın. Hafta da bir defa tekrarlayarak daha güzel neticeler elde edebilirsiniz. Yumuşacık bir cilt için acı badem yağı terapisi: Gece yatağınıza girmeden önce acıbadem yağını cildinize masaj yaparak hafifçe yedirin. Güne başladığınızda ise ılık suyla duş alın. Yumuşacık, parlak görünümlü ve pürüzsüz bir cildin keyfini çıkarabilirsiniz.

 

ACIBADEM KREMİ VE ACI BADEM KREMİNİN FAYDALARI: Acı badem yağıyla elde edilen acı badem kremi daha yoğunlaştırılmış bir hacme sahiptir. Böylece nemlendirici etkiden maksimum verim elde edilir. Ciltteki kuruluklara ve çatlaklara karşı cildi daha iyi korur. Hamilelik döneminde hemen her kadında görülen hamilelik çatlaklarına ve cilt yırtıklarına karşı oldukça etkilidir. Cildi güzelleştirir. ACI BADEM YAĞINI NERDEN ALABİLİRİM? Acı badem yağı bitkisel ürünler satan mağazalarda bulabilirsiniz fakat saf ve katkısız bir ürün almaya dikkat etmeniz gerekir. Doğru bir ürün için binlerce müşterisi olan "Ecza Dükkanı" bitkisel ürünler mağazasından bu ürüne kolaylıkla ulaşabilir ve kredi kartınız ile internet üzerinden güvenle satın alabilirsiniz. Ecza dükkanına ulaşmak için mağazanın adresi olan "www.eczadukkani.com" adresine gidebilirsiniz.

 

Kaynak: Badem Yağı
http://hastaneciyiz.blogspot.com/2012/11/badem-yagi.html

more...
No comment yet.
Scooped by epimedium
Scoop.it!

Kantaron Yağı

Talya Kırmızı Kantaron Yağı 100 ML 1 Adet Satın Alana 1 HEDİYE

Ambalaj:100 ML

 

Kantaron Yağı Kullanımı:Haricen kullanılacaksa bir bardak suya 3-4 damla eklenerek günde iki defa dahilen kullanılacaksa uygulanacak bölgeye pamuk yardımı ile sürülüp 1 saat beklendikten sonra temizlenir

 

Kantaron bitkisi ve yağı ortalama 6 aya kadar kullanılabilir. Ancak 6 aydan sonra kullanım bırakılmalı ve en az 3 ay ara verilmelidir.

Kırmızı Kantaron otundan sizin için üretilen yağ modern koşullarda sizin için şişelenmiştir

 

Kırmızı Kantaron Otu (Centaurium erythraea): Kırmızı renkte çiçekler açan ve ortalama 50 cm'ye kadar boylanabilen, otsu bir bitkidir. Uçucu yağ, çeşitli acı maddeler, reçine, zamk ve şeker içerir.

 

Kantaron Yağı Evde Hazırlanışı

Güneşli havada toplanan genç çiçekler hafifçe ezilerek şeffaf bir cam şişenin veya kavanozun boğazına yakın bölümüne kadar doldurulur, üstüne sızma zeytinyağı eklenir ve mayalanma süreci tamamlanana kadar(3-4 gün) kapağı açık olarak güneşte bekletilir.

Sonra kapağı kapatılır ve arada bir çalkalanarak 3-5 hafta güneşte bekletilir. Çok güzel bir kırmızı renk kazanan yağ iki kat tülbentten geçirilerek süzülür, çiçek posaları da sıkılır ve kantaron yağı koyu renkli şişelerde, çok sıcak olmayan ortamda saklanır. 2-3 yıl boyunca kullanılabilir.

 

Uyarı: Uzun süreli kantaron çayı kullanımı, güneş ışığına veya solaryuma karşı duyarlılık oluşturur. Çay içimine son verildiğinde bu duyarlılık sona erer.

 

www.eczadukkani.com

 

Source: http://www.eczadukkani.com/bitkisel-yaglar/p-174-kirmizi-kantaron-yagi.html

more...
No comment yet.
Scooped by epimedium
Scoop.it!

Argan Yağı

Argan Yağı Nedir

Modern zamanlardaözelliklerinden dolayı Fas'ın yerli halkı için oldukça kıymetliydi.

Eski Yöntemle Argan Yağı Eldesi: Argan ağacının meyveleri yeşildir. Zeytine benzerler fakat daha genişçe ve yuvarlaktırlar. İçinde sert kabuklu 3 çekirdek vardır. Bu yağın üretimi tamamen elle yapılmaktadır. Kabuklar kırıldıktan sonra taştan el değirmenlerinde dövülür. Yağ çıkarma işlemi için ne çözücü ne ısı kullanılır.

Bu yağ ilk sıkılan soğuk yağlardır, buda yüksek besin kalitesi anlamına gelir.

Argan Ağacı

Argan ağacı 150-200 yıl yaşayabilen çok dayanıklı bir ağaçtır. Morocco'nun güney batı bölgelerinin kuraklığına mükemmel bir şekilde adepte olmuştur. Kökleri su bulmak için çok derinlere kadar büyür ve böylece toprağa tutunarak erozyonun önlenmesine yardım eder. Argan ağacı,nüfusun ekonomik oluşumu ve ekolojik dengenin korunmasında hayati bir rol oynar.1999 yılında UNESCO ARGAN AĞACINI DÜNYA MİRASI LİSTESİNE ekledi.

Argan ağacının(Argania spinosa) yemişinden elde edilir. Bu ağaç Morocco'nun(Fas'ın) güney batısında 700.000 ile 800.000 hektarlık bir alanda yetişmektedir. Yüzyıllar boyunca bu bölgenin Berber Kadınları Argan yağını üretip kendi tüketimleri ve geleneksel kullanmışlardır. Argan yağı yüksek kozmetik değeriden dolayı Fas'ın sıvı altınıdır ve çok kıymetlidir.

Gerçekten sıradışı bir ağaç bu. Milyonlarca yıl önce evrimin bir döneminde ilk türleri oluşmuş. Zamanla aralarından biri, Fas'ın güneybatısındaki özel bir bölgeyi beğenip, sadece burada varlığını sürdürmüş. Halen 8 bin kilometre karelik bir bölgeye yayılmış seyrek ormanlık alanda, boyları 10 metreye ulaşan yaklaşık 20 milyon argan ağacı var. Kurak mevsimlerde hayatta kalabilmek için ağaçlar köklerini 30 metre derinliğe kadar uzatıp yer altı sularına ulaşabiliyor. Kuraklık daha da uzarsa yapraklarını döküp bir tür uykuya yatıyor, geçici olarak büyümesini durduruyor. Yüzlerce yıldır bölgedeki 120 civarında Berberi köyünün en önemli gelir kaynağı bu ağaç. Gölgesinde arpa yetişiyor, kökleri erozyonu önlüyor, kerestesi inşaatta ve yakıt olarak kullanılıyor. Sahra Çölü'nün hemen kenarındaki uygunsuz iklim koşulları yüzünden ancak iki yılda bir veren sarı, kayısı büyüklüğündeki meyvelerinden sözü edilen o mucize yağ elde ediliyor.

 

more...
No comment yet.