Yan's Earth
Follow
Find tag "nature"
1.1K views | +0 today
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Rescooped by Ian Lin from sustainable architecture
Scoop.it!

Connected to the Landscape: Contemporary Home in Andros, Greece by Klab Architecture

Connected to the Landscape:  Contemporary Home in Andros, Greece by Klab Architecture | Yan's Earth | Scoop.it
The country house in the island of Andros sits on a remarkable site of hidden and evident beauty.
With the sloping topography dominant, architects had to follow the path between the trees and to execute a design that would maintain the site as much as possible. The decision was to create a very open house with a protected inner courtyard, designed to maintain privacy and to protect from the elements. The house is situated vertically, with stone retaining walls creating a barrier between the inner space and the country road, allowing views of the city and the sea.
Coming from dense cities, the design highlights the calmness and serenity of the countryside and allows inhabitants to be as close to nature as possible. Large windows bring the outside in, making this beautiful design a house for all seasons...
Via Lauren Moss
more...
Rescooped by Ian Lin from sustainable architecture
Scoop.it!

Hotel Elqui Domos, Chile: Sitting lightly within the desert landscape

Hotel Elqui Domos, Chile: Sitting lightly within the desert landscape | Yan's Earth | Scoop.it

Bordering the Atacama Desert in Chile’s Andes Mountains, Valle de Elqui boasts an abundance of natural assets including a stable, hot climate favorable for wine growing and postcard-clear skies, coupled with high natural magnetism for some of the best star gazing in the Southern Hemisphere.

Resting in the heart of the valley, Hotel Elqui Domos provides a unique eco-tourism accommodation experience through its spatial composition and relationship to place. The original complex was designed by architects Rodrigo Duque Motta as a series of seven geodesic dome tents.

Recently, the hotel has added four wooden cabanas, each intended as a private observatory and space for introspection. Perching very lightly on the landscape, the cabins negotiate the views of the valley and mountain from opposing sides. Their stilt-like foundations are sympathetic to the surrounding vegetation and topographical variations in the land, and the upper roof decks accentuate their privileged position within the site’s geography...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.