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Rescooped by Willy Luciani from Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia
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Le Marche: Italy in every season

Immerse yourself in a unique Italian experience, bringing together the goodness of the earth, the hospitality of home and family and the distinct and rare wines of the hills of Le Marche. 


Via Mariano Pallottini, Good Things From Italy
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Rescooped by Willy Luciani from www.consulenteturisticolocale.it
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#Vacanze in #bicicletta, un viaggio alla scoperta delle ciclovie in #Italia

#Vacanze in #bicicletta, un viaggio alla scoperta delle ciclovie in #Italia | Vitaliatour | Scoop.it

Via Luca Marcelli
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Luca Marcelli's curator insight, July 1, 2013 5:31 AM

#Vacanze in #bicicletta, un viaggio alla scoperta delle ciclovie in #Italia #turismo #biciturismo #cicloturismo #consulenteturisticolocale. www.consulenteturisticolocale.it 

Rescooped by Willy Luciani from www.consulenteturisticolocale.it
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#Viaggiarelowcost facendo l'hotel tester

#Viaggiarelowcost facendo l'hotel tester | Vitaliatour | Scoop.it
Viaggiare risparmiando sulla tariffa dell'hotel è un sogno? Avete sempre invidiato chi gira il mondo facendo recensioni? Avete un'occasione per diventare hotel tester e fare ...

Via Luca Marcelli
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Luca Marcelli's curator insight, July 2, 2013 12:29 PM

Viaggiare risparmiando sulla tariffa dell’hotel è un sogno? Avete sempre invidiato chi gira il mondo facendo recensioni? Avete un’occasione per diventare hotel tester e fare #vacanzelowcost iscrivendovi al servizio offerto da #Trivago, il motore di ricerca e prenotazione alberghi.

Smotard's curator insight, October 2, 2015 12:11 PM

Chi è che non ha mai sognato un viaggio da sogno e non è ancora partito per questioni di portafoglio? Ebbene, se scegli di coniugare il lavoro con i viaggi, il mestiere dell'hotel tester è proprio il tuo.

Con questo mestiere, che esiste da diverse decine di anni, non solo puoi viaggiare gratis, ma in certi casi, se la tua esperienza e il tuo seguito e le tue recensioni sono di buon livello puoi persino essere pagato.

Rescooped by Willy Luciani from Le Marche Properties and Accommodation
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Indipendent Townhouse with Garden for sale in Le Marche

Indipendent Townhouse with Garden for sale in Le Marche | Vitaliatour | Scoop.it

Independent townhouse for sale in Marche or "palazzetto" in good condition with a large garden in an historic village

The house is in the historic center of San Lorenzo in Campo (PU) about 30 mins from the sea and the motorway at Senigallia. The closest airport is Ancona about 40 mins away. The principal local towns are Pergola, Acqulagna (famous for truffles) and Cagli, the capiatl of the Dukedom of Montefeltro.

The house was built in the 19th Century and covers 4 floors, including 2 inhabited floors, a large area under the eves which could be converted to extra living accomodation and a cellar which gives directly onto the garden. All floors are in excellent structural condition and come to about 750sqm.

The 2 central floors which are ready for immediate occupation are made up of a drawing room, 2 further sitting rooms, 5-6 bedrooms, 3 bathrooms, a laundry and garage.

Casa della Rovere is excpetionally surrounded by a big garden of about 4500sqm on 3 sides of the house. This sunny garden is well maintained contains many mature trees and a small annex.


Via Mariano Pallottini
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Best Le Marche Restaurants: Il Tiglio, Montemonaco

Best Le Marche Restaurants: Il Tiglio, Montemonaco | Vitaliatour | Scoop.it

The Restaurant il Tiglio, also an agriturismo, is a nice Restaurant in Montemonaco that ranked 11 of 2,215 in Le Marche (and 1 of 5 restaurants in Montemonaco) with 55 reviews on Tripadvisor.

The restaurant Il Tiglio has born 25 years ago in Montemonaco, a beautiful village in the mountain side in southern Le Marche. The restaurant has nice atmosphere in an elegant and sophisticated dining room evoked also by the mighty presence of the Sibillini Mounts. The dishes are delicious, the presentation vibrant and creative and the Chef, with a great imagination, is always experimenting new combinations without compromising the quality. Good is the selection of local wines available: Rosso Piceno, Marche Rosso IGT, Pecorino, Passerina, Rosso Offida, Falerio dei Colli Ascolani.
The average meal includes six plates; three appetizers, two first courses and a second course: home-made bread with olive oil choice of salts; light courgette fritters; deep fried stuffed olives; soft cheese with a smoky cured ham; a fish-based soup; riccotta souffle; open ravioli with mushrooms, chestnuts and pork, as dessert a mousse studded with caramelised almonds and decorated with dried wild flowersand (only an example)

It is possible to book after midnight.


Via Mariano Pallottini, Willy Luciani
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Willy Luciani's curator insight, May 19, 2013 4:51 AM

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Scooped by Willy Luciani
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Chelsea want Conte - Football Italia

Chelsea want Conte - Football Italia | Vitaliatour | Scoop.it
Chelsea want Conte
Football Italia
Italian newspapers claim Chelsea owner Roman Abramovich is desperate to sign Juventus Coach Antonio Conte for next season.
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Olive Oil Experience in Le Marche

Olive Oil Experience in Le Marche | Vitaliatour | Scoop.it
Le Marche is renowned for its picturesque landscape, and olive treestogether with grapes contribute to the magical colours of this land, with its green and purple shades. In the Marches every October is the “olive season” which means one of the few occasion a family can work all together in the fields to prepare some of the best olive oil in the world.Nowadays we can buy olive oil almost everywhere but nothing can beat the quality and the experience of making your own oil with organic and classic procedures. Mass-produced oil can not compete with the local one. It is really two different worlds.Picking olives with your hands and taking them to the "Pistrì" in local dialect “Frantoio” in italian, the olive press (the modern one is even better than the traditional), to produce an oil that you can call your own, to smell and taste a fresh made extra virgin olive oil is an unforgettable experience. Travel to Italy to pick olives in october starts to be a wonderful way to visit Italy far from the crowds of the high season and more and more people appreciate this as a safe and affordable way to bring back the oil for the family uses. Food & Wine tasting, wonderful hilltop towns, works of art and breathtaking landscapes are only a little part of what Le Marche can propose to your holidays.The first thing you have to do is to find a beautiful farm with accommodation that allows you to engage in this "rebalancing" activity, there are a lot of these in Italy and especially in Le Marche. Villas, hotels and agriturismos that offer this opportunity are in impressive spots, like on top of hills overlooking the Sibilline Mountains or the Adriatic Sea, where you can open your spirit seeing the true beauty of Le Marche.Then you have to prepare yourself because, although the olive harvest is not the hardest rural activities, it won’t be easy. In this day and age, we’re not accustomed to do physical job any more but olive making is a very physical and spiritual activity.Humility and Patience are necessary for this endeavor, otherwise you might consider this activity as a wonderful way to develop these two important qualities. Find the olive, settle the net, pick it, deposit and repeat. It may sound silly but, at the end of the day, it’s very fulfilling.The next step is the real making of the oil and you will be introduced by the experts to the wonderful world of olive oil that match centenary and modern knoledge, and then the only thing left to do is try your oil.Producing oil is a matter of heart, so, after a day of “hard” work you can have a “bruschetta” and a glass of wine and really enjoy life.One accommodations that offer olive oil experience is the Agriturismo A3Passi the Accommodation of the international prized company Azienda del CarmineVisit the internet sites:www.a3passi.com www.aziendadelcarmine.it
Via Mariano Pallottini
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L’enogastronomia una grande opportunità di sviluppo per il turismo Italiano


Via Luca Marcelli
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Luca Marcelli's curator insight, July 1, 2013 6:11 AM

L’#enogastronomia una grande opportunità di sviluppo per il #turismo #Italiano #consulenteturisticolocale. www.consulenteturisticolocale.it 

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#Rimini #giugno "in rosso" a causa di crisi e maltempo

#Rimini #giugno "in rosso" a causa di crisi e maltempo | Vitaliatour | Scoop.it
Calo a doppia cifra degli italiani. Decisivi i prossimi due mesi e mezzo per la stagione

Via Luca Marcelli
Willy Luciani's insight:

e bastassero, non sarebbe male.....almeno salvano la stalla, i buoi li ricompreranno..!

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Luca Marcelli's curator insight, June 30, 2013 4:41 AM

In Provincia di #Rimini calo a doppia cifra degli italiani degli stranieri: a causa della crisi e del maltempo. Le previsioni in chiaroscuro fatte ad inizio anno circa l’andamento turistico del 2013 si stanno purtroppo confermando

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Best Le Marche Restaurants: Il Tiglio, Montemonaco

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The Restaurant il Tiglio, also an agriturismo, is a nice Restaurant in Montemonaco that ranked 11 of 2,215 in Le Marche (and 1 of 5 restaurants in Montemonaco) with 55 reviews on Tripadvisor.

The restaurant Il Tiglio has born 25 years ago in Montemonaco, a beautiful village in the mountain side in southern Le Marche. The restaurant has nice atmosphere in an elegant and sophisticated dining room evoked also by the mighty presence of the Sibillini Mounts. The dishes are delicious, the presentation vibrant and creative and the Chef, with a great imagination, is always experimenting new combinations without compromising the quality. Good is the selection of local wines available: Rosso Piceno, Marche Rosso IGT, Pecorino, Passerina, Rosso Offida, Falerio dei Colli Ascolani.
The average meal includes six plates; three appetizers, two first courses and a second course: home-made bread with olive oil choice of salts; light courgette fritters; deep fried stuffed olives; soft cheese with a smoky cured ham; a fish-based soup; riccotta souffle; open ravioli with mushrooms, chestnuts and pork, as dessert a mousse studded with caramelised almonds and decorated with dried wild flowersand (only an example)

It is possible to book after midnight.


Via Mariano Pallottini, Willy Luciani
Willy Luciani's insight:

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Bloggers Roadshow: il Piceno si promuove online

Bloggers Roadshow: il Piceno si promuove online | Vitaliatour | Scoop.it

Otto travel blogger visiteranno il territorio dalla costa a Montemonaco.

Montemonaco Il Piceno lancia l’offensiva turistica. E il terreno su cui si vuole giocare la partita è quello delle nuove tecnologie. Per una settimana, dal 25 aprile al 2 maggio, otto travel blogger vivranno una vacanza attiva, scoprendo le meraviglie che può offrire questo territorio. Insieme a loro, ci saranno otto artisti dell’immagine, quattro locali ed altrettanti che operano nelle altre province marchigiane, i quali cattureranno gli scorci più pittoreschi ed affascinanti del Piceno.

A spiegare il progetto, voluto da Marche Experience, un’associazione che sta nascendo dalle ceneri di Cuore dei Sibillini e che raccoglie gli operatori turistici dei Comuni che fanno parte del Gal Piceno, insieme al Bim, all’Assoalbergatori di San Benedetto e a Confindustria, è il promotore Luca Marcelli. “Questa operazione - afferma - ha come obiettivo di valorizzare il territorio attraverso una promozione legata all’innovazione tecnologica. E’ il primo progetto di questo genere nelle Marche ed il primo in Italia in rapporto alla durata della vacanza. I travel bloggers, alcuni dei quali hanno già partecipato ad esperienze simili, persone molto seguite dal pubblico ed in grado di influenzare un gran numero di navigatori, racconteranno nel lor diario on line le esperienze vissute e gli aneddoti raccolti. Sarà un viaggio attraverso 25 dei 33 comuni della provincia, dalla costa a Montemonaco, nel corso del quale i protagonisti non visiteranno soltanto luoghi istituzionali come musei e monumenti, ma scopriranno personalmente le eccellenze, anche eno-gastronomiche e dell’artigianato, che offre la nostra terra. Gli artisti dell’immagine, invece, creeranno dei contenuti legati a foto e video che saranno diffusi attraverso You Tube ed i canali social dedicati alla fotografia. Con un impegno economico assai ridotto, contiamo di ottenere un ritorno d’immagine impressionante”.

Silvio Antognozzi, presidente di Cuore dei Sibillini, spiega: “Lo sviluppo del territorio montano deve passare per iniziative di questo genere. La neve, infatti, non è un prodotto sufficientemente spendibile nell’area di Montemonaco. Non c’è il tempo per renderla una opportunità e non ci si è mai puntato con convinzione. Il versante è esposto ad est e se tira lo scirocco la neve si scioglie in poco tempo. Arricchisce un ambiente già bello, ma non è turistica, salvo che per le escursioni con le ciaspole. Potremmo puntare sulla risorsa dello sci escursionismo, molto praticato anche dalle nostre parti, ma il settore va organizzato. Per lanciarlo occorre lavorare sulla comunicazione e realizzare percorsi sicuri. Le strutture ricettive, infatti, non mancano”...


Via Mariano Pallottini
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Best Le Marche Restaurants: Il Tiglio, Montemonaco

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The Restaurant il Tiglio, also an agriturismo, is a nice Restaurant in Montemonaco that ranked 11 of 2,215 in Le Marche (and 1 of 5 restaurants in Montemonaco) with 55 reviews on Tripadvisor.

The restaurant Il Tiglio has born 25 years ago in Montemonaco, a beautiful village in the mountain side in southern Le Marche. The restaurant has nice atmosphere in an elegant and sophisticated dining room evoked also by the mighty presence of the Sibillini Mounts. The dishes are delicious, the presentation vibrant and creative and the Chef, with a great imagination, is always experimenting new combinations without compromising the quality. Good is the selection of local wines available: Rosso Piceno, Marche Rosso IGT, Pecorino, Passerina, Rosso Offida, Falerio dei Colli Ascolani.
The average meal includes six plates; three appetizers, two first courses and a second course: home-made bread with olive oil choice of salts; light courgette fritters; deep fried stuffed olives; soft cheese with a smoky cured ham; a fish-based soup; riccotta souffle; open ravioli with mushrooms, chestnuts and pork, as dessert a mousse studded with caramelised almonds and decorated with dried wild flowersand (only an example)

It is possible to book after midnight.


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Willy Luciani's curator insight, May 19, 2013 4:51 AM

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