The Architecture of the City
96.0K views | +0 today
Follow
The Architecture of the City
a closer look at urbanism and architecture
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Rescooped by association concert urbain from sustainable architecture
Scoop.it!

Kiruna City Hall in Northern Sweden by Henning Larsen Architects

Kiruna City Hall in Northern Sweden by Henning Larsen Architects | The Architecture of the City | Scoop.it

The sustainability concept for the new city hall in Kiruna takes its starting point in Henning Larsen Architects' method, ‘Design with Knowledge’. The method is about reducing and optimising a building's energy consumption as early in the design process as possible.

The project's daylight strategy is linked to the circular facade and ribbon windows. The material and design of the windows ensure daylight reflects into the offices located along the outer facade. At the atrium, the white surfaces of the roof structure and the bright surfaces of the building's interior ensure optimum daylight conditions.

The materials list for the project describes the goals of reducing the environmental impact while at the same time ensuring good working conditions during and after construction.


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by association concert urbain from sustainable architecture
Scoop.it!

Student Housing for TU Delft Campus / Studioninedots + HVDN

Student Housing for TU Delft Campus / Studioninedots + HVDN | The Architecture of the City | Scoop.it
Studioninedots + HVDN shared with us their winning proposal for the student housing competition for TU Delft Campus.

The project parameters were to design a volume of 67 meters long and 5 storeys high, with its own strong identity and a collective space on the roof including a rain water harvesting element.

Along with a collaborative bid of contractor Jan Snel, the winning entry was defining in its dynamic façade, with the collective space having a central location in the building instead of on the roof. This creates a more interactive relationship between the residents, the building and its surroundings, leaving the roof to be fully planted with moss-sedum. The new building will be finished to all probability at the start of 2013...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by association concert urbain from Sustainable imagination
Scoop.it!

In Portugal, A Military Base Becomes A Conservation Center

In Portugal, A Military Base Becomes A Conservation Center | The Architecture of the City | Scoop.it

"A Portuguese military site, reimagined as a coastal conservation center, has taken top honors in this year’s Architecture for Humanity Open Architecture Challenge. The theme of the competition,  called on architects and designers worldwide to identify retired military installations in their own backyard, and to collaborate with local stakeholders to reclaim these spaces for the greater social, economic, and environmental good."


Via Lauren Moss, João Greno Brogueira, ABroaderView, Laurence Serfaty
more...
No comment yet.