Twisting Shapes and a Surprising Interior Design: Tea House in Shanghai | The Architecture of the City | Scoop.it

Tea House and library is a project envisioned by studio Archi-Union Architect and located in the backyard of Archi-Union Architects’ office in Shanghai, China. Its uncommon appearance obeys the rules of modern design, while adding a little extra.

According to the architects, the building “reacts to the site’s environment; the plan layout is a logically obscure quadrilateral, thus maximizing the amount of space. It is divided into three parts.

A covered public area is formed towards the open space with the pool, with an enclosed tea house at ground level and library on the first floor where a small triangular balcony extends around the existing tree.

Other more private spaces exist such as a lounge, reading room and service room which are arranged towards the rear of the building; a delightful transitional space was created to connect the public space and the private spaces”.


Via Lauren Moss