Top CAD Experts u...
Follow
Find tag "views"
44.6K views | +0 today
Top CAD Experts updates
All about CAD, CAE, CAM, BIM, AEC, GIS, PLM and Project Managment...
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Rescooped by João Greno Brogueira from sustainable architecture
Scoop.it!

Truro Residence: Contemporary Green Architecture by ZeroEnergy Design

Truro Residence: Contemporary Green Architecture by ZeroEnergy Design | Top CAD Experts updates | Scoop.it

Designed by ZeroEnergy Design, this modern green home featuring a spectacular water and sunset view is located in Truro, Massachusetts.

 

The west-facing orientation for glazing isn’t ideal for energy performance, so the rest of the building envelope was designed to offset the expansive view windows. Double stud framing allows a continuous layer of foam insulation and a geothermal system, coupled with a radiant heating system, will supply all of the heating and cooling for the year. In addition to energy efficient appliances and water heaters, all of the spaces are well illuminated using energy efficient fixtures.

The roof sports a large solar electric array to offset energy usage through the use of net metering. A battery back-up and energy management system will store electricity from the solar array; the combination the energy efficient building envelope and systems will allow the home to produce nearly as much energy as it uses over the course of a year...

 


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by João Greno Brogueira from sustainable architecture
Scoop.it!

Modernism + Nature: the Tower Studio in Shoal Bay, Newfoundland

Modernism + Nature: the Tower Studio in Shoal Bay, Newfoundland | Top CAD Experts updates | Scoop.it

The ‘Tower Studio’ is dramatically situated on a stretch of rocky coastline in Shoal Bay, Newfoundland, where no roads guide your way and which is only reached by hiking.

Part of an architectural series by Saunders Architecture the Fogo Island Arts Corporation, the studio’s sculptural silhouette leans both forward and backward as it twists upward.

The studio is comprised of three levels with an overall height of thirty-two feet. Its entry area is equipped with a kitchenette, a compost toilet and wood- burning fireplace. Its second level is a studio, day lit by generous skylight.

At times, the stark abstract forms of the studios all painted black seem to disappear into the foggy weather, typical on Fogo Island. Inside everything is painted in a shiny white and as one passes up the white ladder through the horizontal opening one will stand on the roof- top deck with the view of the ocean and the rocky wind-swept terrain around you...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by João Greno Brogueira from sustainable architecture
Scoop.it!

Connected to the Outdoors: A Modern House with a Modular Folding Wall

Connected to the Outdoors: A Modern House with a Modular Folding Wall | Top CAD Experts updates | Scoop.it

This unique residence by Pitsou Kedem Architects gives inhabitants the ability to control light entering the space with a modular facade design that also provides for changing views and varying degrees of privacy.


With great attention paid to the relations between outdoors and indoors, this structure has been designed to convert the interior space into the outdoors with great modularity while retaining its simple and clean detailing. The most fascinating views of this residence take place when the pivot shutters open, allowing one to look straight through the interiors to the rear pool side beyond without any restrictions. Standing in the front garden, one is able to look out to the rear landscape connecting the two outside spaces.

The ability to reverse the balanced composition into a dynamic one is made possible thanks to the design of a system of smart blinds that allows them to be lifted upwards and folded into what resembles a roof. As all the rails and fixtures are hidden when the façade is closed, the changing possibilities also hide in the residence's façade. ..


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by João Greno Brogueira from sustainable architecture
Scoop.it!

Altius Architecture Inc. | Clearview Residence

Altius Architecture Inc. | Clearview Residence | Top CAD Experts updates | Scoop.it
Designed for a local artist to enjoy, this residence is located just south of Collingwood, in the heart of the Clearview area.

A broad selection of sustainable technologies, including a geothermal lake loop and green house set this project apart from others in the area. The building itself draws inspiration from a number of intimate relationships and views, both through the adjacent woodland, as well as across the nearby pond.

The buildings program is extensive and with the clients desire to maintain the majority of this over one level the design team were particularly aware of the need to integrate the building into its surroundings in a subtle way. Consequently this quickly became a main focus, and thus gave the scheme real direction,  with each space located appropriately within the overall layout so to take advantage of the site and its beauty as well as to make sure that the building was as user friendly and functional as possible...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.