Curl Curl Beach House by CplusC Architects | Top CAD Experts updates | Scoop.it

Located in Sydney’s Northern Beaches, the Curl Curl House exploits the structural and aesthetic benefits of timber with stunning results.

This Northern Beaches residence was an exercise in material, time, and cost efficiency. A specific project brief included two bedrooms with built-in robes, bathroom/laundry, an open plan dining, kitchen, living space, and a deck.

A shared driveway, a services easement, and a compact site influenced the form of the building envelope and allowed the architects to maximise internal floor area without sacrificing external amenity. The building responds to changing climatic conditions through natural ventilation in all directions, two integral fish ponds and vegetation that cool the summer breeze, and large awnings and timber screening to shade living areas whilst providing privacy...


Via Lauren Moss