Top CAD Experts u...
Follow
Find tag "site-responsive"
46.0K views | +0 today
Top CAD Experts updates
All about CAD, CAE, CAM, BIM, AEC, GIS, PLM and Project Managment...
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Rescooped by João Greno Brogueira from sustainable architecture
Scoop.it!

In Harmony with the Environment: Wind-dyed House, Japan

In Harmony with the Environment: Wind-dyed House, Japan | Top CAD Experts updates | Scoop.it

Wind-dyed House by acaa in Yokosuka Kanagawa, Japan


From the architect:

A residential building located halfway up a cliff, overlooking the ocean. Thick clumps of trees that grow along the slope of the land surrounding the house cast a series of organic silhouettes that make the slope seem to come alive. We decided that the appropriate form to build would be as low-lying as possible, while also allowing the architecture to become embedded in the surrounding landscape according to the contours of the terrain. This would allow us to minimize the impact of the building on its environment.

 

The design of the walls plays an important role in creating the overall sense of presence that a building projects. As such, we also tried to prevent the walls of this house from becoming surfaces that would obstruct or impede movement and sight. Glass and screens along the enclosed perimeter of the house gives the second floor of this residence a certain transparency. Slender, deep-set eaves cast deep shadows on the facade of the building, softening the impact of the building's physical presence in relation to its environment.


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by João Greno Brogueira from sustainable architecture
Scoop.it!

House by the Pond by Stelle Architects

House by the Pond by Stelle Architects | Top CAD Experts updates | Scoop.it

Stelle Architects have designed the House by the Pond in Water Mill, New York.

The overall design of the house was a direct response to an array of environmental regulations, site constraints, solar orientation and specific programmatic requirements.

The strategy was to locate a two story volume containing all of the bedrooms, running north/south along the western side of the site. An open, lofty, single story pavilion, separated by a space comprised of two large glass pivot doors, was located parallel to the street. This lower scale street front pavilion was conceived as a breezeway, connecting the light and activity of the yard and pool area to the south with the view and wildlife of the pond to the north.

The exterior materials consist of anodized aluminum doors, windows and trim, cedar and cement board siding, selected for low maintenance, modest cost, long-term durability, and sustainability. Overhangs and sunshades limit the need for summer air conditioning while allowing solar heat gain in the winter.

Specific zoning, an efficient geothermal heating and cooling system, highly energy efficient glazing and an advanced building insulation system resulted in a structure that exceeded the requirements of the energy star rating system...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.