Top CAD Experts u...
Follow
Find tag "norway"
42.3K views | +2 today
Top CAD Experts updates
All about CAD, CAE, CAM, BIM, AEC, GIS, PLM and Project Managment...
Your new post is loading...
Rescooped by João Greno Brogueira from sustainable architecture
Scoop.it!

The Rock House in Norway Adjusts to the Terrain...

The Rock House in Norway Adjusts to the Terrain... | Top CAD Experts updates | Scoop.it

The Rock House replaces an older building at the site and had to be well adjusted to the terrain, both in terms of shape, scale, material and color. The house and terraces are partly built upon existing stone walls, the parts of the walls which are new are made of stones from the blasting at the site. The low elongated volume is cut into to allow for wind shielded outdoor areas, embraced by the house itself. These cuts also bring down the scale of the building, and together with the local variations of the section, make the building relate to the surrounding cliff formations.

On the outer perimeter of terraces and pool, a glass fence also protects against wind, but allows for maximum view. The house is clad with Kebony wood, a sustainable process of treating the wood to allow for good durability towards the exposure to salt water...

 

View the link for more great images of the Rock House...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by João Greno Brogueira from sustainable architecture
Scoop.it!

Practical Cabin GJ-9 Concept, Adaptable to Various Natural Settings

Practical Cabin GJ-9 Concept, Adaptable to Various Natural Settings | Top CAD Experts updates | Scoop.it

Norway based Gudmundur Jonsson Arkitektkontor designed the project entitled Cabin GJ-9, a contemporary small home prototype, easily adaptable to a variety of settings. Developed for mass distribution, the concept of Cabin GJ-9 is highly practical and versatile.

Located in Bjergøy, Norway, the cabin displays an inspiring exterior defined by wood, glass and stone, camouflaged in its natural surrounding. Two volumes make up the welcoming home, one of them accommodating the private area, and the other the service zones. Connecting the two, there is a glazed pavilion containing the living and dining space. The interior atmosphere stays true to a cottage-like feel: wood is present throughout, while a stone fireplace and inviting seating units inspire relaxation...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.