Top CAD Experts u...
Follow
Find tag "footprint"
42.7K views | +12 today
Top CAD Experts updates
All about CAD, CAE, CAM, BIM, AEC, GIS, PLM and Project Managment...
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Rescooped by João Greno Brogueira from sustainable architecture
Scoop.it!

Tower House: Architecture that Camouflages into the Tree Canopy

Tower House: Architecture that Camouflages into the Tree Canopy | Top CAD Experts updates | Scoop.it

This small vacation house is designed as a stairway to the treetops.


Keeping the footprint to a minimum so as not to disturb the wooded site, each of the three floors has only one small bedroom and bath, each a tiny private suite. The fourth floor, which contains the living spaces, spreads out from the tower like the surrounding forest canopy, providing views of the lake and mountains in the distance, virtually the entire Catskill Mountain range. The glass-enclosed stair highlights the procession from forest floor to treetop aerie, while the dark green enameled exterior camouflages the house by reflecting the surrounding woods, and dematerializing its form...


Via Lauren Moss
more...
ignaciano13's comment, April 19, 2013 11:30 AM
Ok Muy bonito. ¡Precioso!
Geovanni's curator insight, April 30, 2013 7:01 AM

What an interesting house to take a vacation at. :)

Clem Stanyon's comment, May 14, 2013 5:46 PM
Nice concept, I'm not sure that geometrical shapes are goign to 'blend' with fractal ones, though.
Rescooped by João Greno Brogueira from The Architecture of the City
Scoop.it!

Nature-Embedded Retreats: Tea Houses by Swatt Miers Architects

Nature-Embedded Retreats: Tea Houses by Swatt Miers Architects | Top CAD Experts updates | Scoop.it

The idea for these minimalist Tea Houses was triggered by the need of a nature retreat, located not far from a family home in Silicon Valley, California. The creative team at Swatt Miers Architects was in charge with transforming a vision into reality, designing the three tea houses as perfect observation spots.

According to the official description provided by the project developers, each new tea house was created as a “transparent steel and glass pavilion, hovering like a lantern over the natural landscape. Cast-in-place concrete core elements anchor the pavilions, supporting steel channel rim joists, which cantilever beyond the cores to support the floor and roof planes. With its minimal footprint, the design treads lightly on the land, minimizing grading and preserving the delicate root systems of the native oaks“.


Via Lauren Moss, Maguelonne Cintas, association concert urbain
more...
No comment yet.