Top CAD Experts u...
Follow
Find tag "university"
42.7K views | +9 today
Top CAD Experts updates
All about CAD, CAE, CAM, BIM, AEC, GIS, PLM and Project Managment...
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Rescooped by João Greno Brogueira from sustainable architecture
Scoop.it!

Weiss/Manfredi Unveils Plans for Kent State’s New Green-Roofed Design Loft

Weiss/Manfredi Unveils Plans for Kent State’s New Green-Roofed Design Loft | Top CAD Experts updates | Scoop.it

Weiss/Manfredi unveils their winning design for the Kent State Design Loft, which is a fully transparent building topped with a terraced green roof.

The University picked Weiss/Manfredi as the winner of a design competition to build a new architecture building, and the winning proposal for the center is a transparent terraced building that is topped with a green roof. Sited at the crossroads between the city and the campus, the Design Loft is a gallery of ascending spaces that seamlessly connect studios, classrooms, meeting areas and critique areas, and it can evolve as modalities of education and design change over the years...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by João Greno Brogueira from sustainable architecture
Scoop.it!

University of Applied Sciences by BDG Architecten

University of Applied Sciences by BDG Architecten | Top CAD Experts updates | Scoop.it

This building challenges the preconception of an exclusively formal climate for institutions of higher learning. Designed by BDG Architecten, the CAH University of Applied Sciences in Dronten (a school for agricultural studies) symbolizes a new educational vernacular.

In line with BDG’s programmatic doctrine, the overall design of the building is driven by a strong sustainable concept with the efficient use of sunlight, rainwater and clean air flow.
The solution was a 16-m-high greenhouse, inside which two buildings provide space for both people and plants. The greenhouse functions as a huge air duct, regulating ventilation through an integrated smart climate system. Passive cooling in the form of solar blinds and etched-glass panels prevents overheating in the summer. Rainwater is collected and reused to flush toilets and to clean the building.

The architects’ inside-outside juxtaposition of volumes. Composed of a skeleton of white steel trusses and modular glass panels, the outermost structure encompasses a pair of timber-clad buildings whose solidity cuts through the otherwise light-filled structure. The incorporation of vegetation at various places increases the flow of fresh air and further diminishes the sense of enclosure...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.