Top CAD Experts u...
Follow
Find tag "temporary"
46.4K views | +1 today
Top CAD Experts updates
All about CAD, CAE, CAM, BIM, AEC, GIS, PLM and Project Managment...
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Rescooped by João Greno Brogueira from URBANmedias
Scoop.it!

Rotterdam’s Solar-Powered Floating Pavilion is an Experimental Climate-Proof Development

Rotterdam’s Solar-Powered Floating Pavilion is an Experimental Climate-Proof Development | Top CAD Experts updates | Scoop.it

Rotterdam’s Floating Pavilion by Deltasync and PublicDomain Architects is the first pilot project for a sustainable floating district.

 

In an effort to address the challenges of climate change and sea level rise, the City of Rotterdam has started to build some intriguing floating structures. The first pilot project is a catalyst for climate change-proof architecture called the Floating Pavilion that consists of three connected hemispheres that look like bubbles anchored within the Dutch city’s old harbor.

An initiative of Rotterdam Climate Proof (part of the Rotterdam Climate Initiative), the mixed-use pavilion was designed by Deltasync and Public Domain Architects, and it sets an unprecedented example for innovative, sustainable and climate-proof architecture.


Via Lauren Moss, association concert urbain
more...
bancoideas's curator insight, January 3, 2013 1:34 PM

Que no se diga que no se puede

François Lanthier's curator insight, January 3, 2013 4:16 PM

Quel projet créatif!

ElenaArcausdeLabadie's comment, January 9, 2013 7:16 PM
Impresionante proyecto, qué tecnología constructiva!
Rescooped by João Greno Brogueira from sustainable architecture
Scoop.it!

Bach on Sleds: a sustainable New Zealand retreat

Bach on Sleds: a sustainable New Zealand retreat | Top CAD Experts updates | Scoop.it
On the shore of an idyllic white sandy beach on New Zealand's Coromandel Peninsula rests an elegant hut. The site lies within the coastal erosion zone, where all building must be removable. This is taken literally and the hut is designed on two thick wooden sleds for movement back up the site or across the beach and onto a barge.

The hut is a series of simple design moves. The aesthetic is natural and reminiscent of a beach artifact/perhaps a surf-life-saving or observation tower.

The two storey shutter on the front facade winches open to form an awning, shading the interior from summer sun while allowing winter sun to enter.

The hut is totally sustainable from its modest size to the use of timber in its cladding, structure, lining and joinery and from its worm tank waste system to the separate potable grey water tanks.


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.