Altius Architecture Inc. | Clearview Residence | Top CAD Experts updates | Scoop.it
Designed for a local artist to enjoy, this residence is located just south of Collingwood, in the heart of the Clearview area.

A broad selection of sustainable technologies, including a geothermal lake loop and green house set this project apart from others in the area. The building itself draws inspiration from a number of intimate relationships and views, both through the adjacent woodland, as well as across the nearby pond.

The buildings program is extensive and with the clients desire to maintain the majority of this over one level the design team were particularly aware of the need to integrate the building into its surroundings in a subtle way. Consequently this quickly became a main focus, and thus gave the scheme real direction,  with each space located appropriately within the overall layout so to take advantage of the site and its beauty as well as to make sure that the building was as user friendly and functional as possible...


Via Lauren Moss