Top CAD Experts u...
Follow
Find tag "residential"
46.4K views | +14 today
Top CAD Experts updates
All about CAD, CAE, CAM, BIM, AEC, GIS, PLM and Project Managment...
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Rescooped by João Greno Brogueira from sustainable architecture
Scoop.it!

Twisting towers in Miami, Florida by Bjarke Ingels (BIG)

Twisting towers in Miami, Florida by Bjarke Ingels (BIG) | Top CAD Experts updates | Scoop.it

BIG, Raymond Jungles, Nichols Brosch Wurst Wolfe & Associates, Esrawe, Desimone + HNGS, transform the Coconut Grove Waterfront with twisting towers in Miami Florida, USA.


Developed by Terra Group, the Grove at Grand Bay residences, at the former site of the Grand Bay Hotel and minutes from downtown Miami, seeks to breath new life into Coconut Grove. With construction scheduled to begin the fourth quarter of 2012 and completion at the end of 2014, the project seeks LEED Silver Certification, the first of its kind in Coconut Grove.

Rising 20 stories, the towers will showcase 96 residences with panoramic views from every angle as they readjust their orientation to capture the full breadth of panoramic views from sailboat bays and the marina to the Miami skyline. The interactive movement of the two towers creates a new dancing silhouette on the Grove’s skyline.


Whether in the shade of the buildings’ twisting facades or inside, residents will fully experience and relish living amid the open air. The gardens and architecture will fuse seamlessly at the amenity levels, maximizing indoor outdoor living experiences unique to the South Florida climate. Views down into the gardens, towards the surrounding canopied neighborhoods, and beyond Sailboat Bay will offer peaceful, verdant backdrops to elegant residential interiors and vast balconies...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by João Greno Brogueira from sustainable architecture
Scoop.it!

Mosewich House by D’Arcy Jones Design

Mosewich House by D’Arcy Jones Design | Top CAD Experts updates | Scoop.it

This functional and inviting family house is perched on the edge of a steep slope in a suburban setting. Existing ponderosa pines, bunch-grass and sagebrush were carefully preserved by siting the house away from the street.

A private, sunny courtyard merges the kitchen and dining areas with the landscape. Intimate views of vegetation and exposed rock are a welcome contrast to long views towards the river valley below.

A robust, dark tinted stucco mass anchors the house to the ground, morphing as one continuous mass to create courtyard walls, terraces, fireplace chimneys and structural shear-walls. Opposite, yet never quite touching, is a muted stucco mass bending and wrapping asymmetrically to frame dramatic views. Interior spaces are defined by modulating the voids between these two contrasting stucco masses. When these stucco masses extend inside the house, the threshold is defined with floor-to-ceiling glass, translucent in some locations for privacy.

Deep cantilevered overhangs provide both shade and upper level rock gardens. Carefully located operable windows provide effective cross-ventilation, eliminating reliance on air-conditioning...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by João Greno Brogueira from sustainable architecture
Scoop.it!

Russian River Studio

Russian River Studio | Top CAD Experts updates | Scoop.it

Designed for a photographer and a writer as a multi-purpose space for painting, drawing, writing, photography, creative dreaming, holiday meals, small workshops, and overflow guests, this 864 SF building with porch and terraced extensions frames the top of the hill above a small existing dwelling. Metal siding, used to better protect the shaded north side, wraps the east end of the house at the transition to the porch-covered entry and wood board-and-batten used on the rest of the walls. Large, colorful wall panels at the interior serve as accents for the otherwise white walls and open to reveal work spaces. The large, light-filled primary space, with polished concrete floors and a ceiling painted blue between exposed wood framing, adapts easily to the changing uses.


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by João Greno Brogueira from sustainable architecture
Scoop.it!

Energy Efficiency, Sustainable And Low Maintenance: Thomas Eco-House

Energy Efficiency, Sustainable And Low Maintenance: Thomas Eco-House | Top CAD Experts updates | Scoop.it

Designs Northwest Architects designed the Thomas Eco-House project- resting on an 11 acre site in the Cascade foothills of Stanwood, the four-story high modern residence overlooks Mt. Rainier and Everett City to the South, while being surrounded by fresh air from wooded hills and native vegetation. The contemporary design is defined by energy efficiency and sustainable low maintenance features. Insulated concrete forms (ICF) – “two layers of rigid form insulation between which concrete is poured” – shaping the residential structure ensure a good thermal and acoustic insulation, while the extensive use of glass captured in between the long lasting and low maintenance stucco-finished walls allow the owners to enjoy the beautiful surroundings.


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by João Greno Brogueira from sustainable architecture
Scoop.it!

Residence and Artist's Studio Connected by Glass Bridge

Residence and Artist's Studio Connected by Glass Bridge | Top CAD Experts updates | Scoop.it

Designed by Mexican studio M + N Arquitectos, this modern 262 square meter structure is part residential, part studio. Connected by a glass bridge, the two volumes of the house were created for two artists. Located in Puebla, Mexico, the brick and concrete house has a rectangular prism shape, created using carefully chosen materials: “The idea evolved into highlighting an architectural plan while visually differentiating various modules made with like materials where each one has its own distinct goal or intention depending on options in relation to temperature, acoustics, or the distinctive qualities of any given living space.”


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by João Greno Brogueira from sustainable architecture
Scoop.it!

A Sustainable Home Blends into the Landscape...

A Sustainable Home Blends into the Landscape... | Top CAD Experts updates | Scoop.it

The Caruth Boulevard Residence, located in Dallas, Texas designed by the Dallas-based architect, Tom Reisenbichler combines luxury with green design.


Sustainability played a very important role in developing this project. Solar panels, the use of recycled materials, the care towards the landscape with the trees and the lush untouched vegetation are a few of the green strategies employed in this residential design.

The house was designed to fit into the landscape:, as described by the architect “Integrated tightly into the large iconic trees on the site, this house uses traditional home proportions to blend with the neighborhood. The horizontal lines of the design tie the home to the land, while the roof and balcony reach into the trees making them integral to the home.”


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by João Greno Brogueira from sustainable architecture
Scoop.it!

TBONE House by Coast Office Architecture

TBONE House by Coast Office Architecture | Top CAD Experts updates | Scoop.it

TBONE House built by Coast Office Architecture based in Stuttgart, Germany is a house that features Ecological Aspects such as Geothermal Heat Pump, Vertical Earth Connection Loop, Floor and Wall heating system, Cooling system through activation of thermal mass and the use of rainwater as valuable natural resource for water supply in the house and reduce water bills costs. The house has a very minimalist style thanks to large windows connecting the indoor and outdoor and a purity of lines.


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by João Greno Brogueira from sustainable architecture
Scoop.it!

Montrose Duplex: Sustainable Architecture by WTARCH

Montrose Duplex: Sustainable Architecture by WTARCH | Top CAD Experts updates | Scoop.it

To realize the need of having sustainable green house, the architect added a new 484 sq ft loft unit above the garage building. This was built around and above the existing tree on the lot, providing a twisting structure that may maximize the sun light capture for natural lighting. A giant window at the top level support the natural lighting and view access.

Some strategies were implemented to achieve high sustainability. Alternative energy used is solar, with a series of roof panels, and rainwater collection is provided.


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by João Greno Brogueira from sustainable architecture
Scoop.it!

Elegant and Energy Efficient: The Malbaie V Residence in Quebec

Elegant and Energy Efficient: The Malbaie V Residence in Quebec | Top CAD Experts updates | Scoop.it

Located in the picturesque region of Cap-à-l’Aigle in the heart of Charlevoix, Quebec, Canada, the The Malbaie V residence was Montreal-based studio Mu Architecture and displays an inspiring design. The exterior is defined by simple geometrical volumes wrapped in wood and a green roof that insulates the building.

From the architects: “On the ground floor, the sequence from the entrance to the main room allows for discovery through large continuous open plan absent of any apparent structure. An abundance of openings from east to west, the result of a perfect combination of solar motion, orientation and views sought, provides permanent natural light as well as optimal energy efficiency. The lower level accommodates four bedrooms and two full bathrooms arranged in a linear way following a clear axis perpendicular to the main volume above allowing for each room to get a view. The simplicity of the materials used, types of natural wood for the floor and ceiling accentuates the dramatic perspective of the main corridor”.


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by João Greno Brogueira from sustainable architecture
Scoop.it!

Lakeside Retreat | Peter Gluck and Partners

Lakeside Retreat | Peter Gluck and Partners | Top CAD Experts updates | Scoop.it
Architect Peter Gluck and his architect-led design build firm ARCS have created a sustainable family compound in the Adirondacks using concrete geometrical forms buried into the earth.

Conceptually and programmatically, the two buried buildings—a family house and a recreation building with an interior courtyard, amphitheater, gallery, and indoor pool—are essential pieces of a compound on a steeply sloped 21-acre site. The entire grouping, with two guest houses and abundant walking trails, and culminating in a 2,200-square-foot boathouse and dock, fulfills the same purpose as the nearby Adirondack great camps that cropped up in the mid- to late 19th century.


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.