Bach on Sleds: a sustainable New Zealand retreat | Top CAD Experts updates | Scoop.it
On the shore of an idyllic white sandy beach on New Zealand's Coromandel Peninsula rests an elegant hut. The site lies within the coastal erosion zone, where all building must be removable. This is taken literally and the hut is designed on two thick wooden sleds for movement back up the site or across the beach and onto a barge.

The hut is a series of simple design moves. The aesthetic is natural and reminiscent of a beach artifact/perhaps a surf-life-saving or observation tower.

The two storey shutter on the front facade winches open to form an awning, shading the interior from summer sun while allowing winter sun to enter.

The hut is totally sustainable from its modest size to the use of timber in its cladding, structure, lining and joinery and from its worm tank waste system to the separate potable grey water tanks.


Via Lauren Moss