Connected to the Landscape:  Contemporary Home in Andros, Greece by Klab Architecture | Top CAD Experts updates | Scoop.it
The country house in the island of Andros sits on a remarkable site of hidden and evident beauty.
With the sloping topography dominant, architects had to follow the path between the trees and to execute a design that would maintain the site as much as possible. The decision was to create a very open house with a protected inner courtyard, designed to maintain privacy and to protect from the elements. The house is situated vertically, with stone retaining walls creating a barrier between the inner space and the country road, allowing views of the city and the sea.
Coming from dense cities, the design highlights the calmness and serenity of the countryside and allows inhabitants to be as close to nature as possible. Large windows bring the outside in, making this beautiful design a house for all seasons...
Via Lauren Moss