New Zealand retreat by Fearon Hay Architects | Top CAD Experts updates | Scoop.it

Conceived as a camp, this luxury family retreat was designed by Fearon Hay Architects as an arrangement of freestanding structures around a courtyard, set in a saddle above Matiatia Bay on Waiheke Island in New Zealand.

Care had to be taken to reduce exposure of the home to high winds; natural undulations of the saddle have been subtly emphasized to form a protective setting for three structures, comprising living, sleeping and studio areas. Retractable glass panels and perforated aluminium screens offer variations of enclosure to the living and sleeping spaces. The raw and robust materials are countered by the placement of fires, the invitation of leather cushioning around a sunken sitting area and the use of linen fabrics and oiled natural timber throughout the spaces.


Via Lauren Moss