Top CAD Experts u...
Follow
Find tag "collaboration"
46.1K views | +0 today
Top CAD Experts updates
All about CAD, CAE, CAM, BIM, AEC, GIS, PLM and Project Managment...
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Rescooped by João Greno Brogueira from The Next Edge
Scoop.it!

Archive for ‘P2PF/Orange Report’: Synthetic overview of the collaborative economy full appendixes

Archive for ‘P2PF/Orange Report’: Synthetic overview of the collaborative economy full appendixes | Top CAD Experts updates | Scoop.it
Rushkoff on “Synthetic Overview of the Collaborative Economy Report”   “There is no longer any excuse to remain ignorant of the vast peer-to-peer landscape that is slowly but surely replacing ...

Via GNUnion - One Big Meshwork, ddrrnt
more...
No comment yet.
Rescooped by João Greno Brogueira from sustainable architecture
Scoop.it!

‘Mud Manifesto’ Offers Example of Sustainable Building

‘Mud Manifesto’ Offers Example of Sustainable Building | Top CAD Experts updates | Scoop.it

Designed by students enrolled in Professor Syd Carpenter’s “The Container in Architecture” class at Swarthmore, the wall is an exploration into the uses of clay, sustainable design, and collaboration. Taking the properties of clay from a smaller object, like a mug or a vase, and trying to replicate those same properties in designing a larger structure was one of the core objectives for the six students studying under Carpenter.


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by João Greno Brogueira from sustainable architecture
Scoop.it!

Absolute Comfort Shaping Nevada Desert Vacation Home

Absolute Comfort Shaping Nevada Desert Vacation Home | Top CAD Experts updates | Scoop.it

Designed to occupy 1,200 square feet of building space and 900 square feet of exterior deck, this vacation home is actually the prototype of the T-modulome, a prefabricated building system first developed in 2002 by Nottoscale.

 

This stretch of desert near Scotty’s Junction, Nevada, had to be transformed in order to accommodate a modern lifestyle – a well was dug and a leach field created, electricity was brought to the site and a dirt path was built to lead up to the wood, concrete and glass house.

The powerful connection between the inside and outside was created by placing floor-to-ceiling windows in all spaces and slightly raised the building on a concrete plinth to take advantage of the views...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.