+HOUSE by Superkül: good design + sustainability | Top CAD Experts updates | Scoop.it

+HOUSE exemplifies a sustainable and healthy approach to building without sacrificingdesign.

Sited facing the bank of a stream-fed pond, this four-season house is nestled into a natural slope. Extensive 14-ft high glazing offers expansive views of the landscape and access to a full-length deck. Bedrooms are located on opposite ends of the rectangular plan, book-ending the open living spaces.

+ HOUSE is embedded with a wealth of health sensitive materials and methods. Built of inert cementitious blocks that inhibit the growth of fungi and molds, the walls are finished with a natural clay plaster that requires no paint finish. A soy-based sealer was used for the concrete floors and counters, and untreated silk and hemp fabric was used for the curtains.

Achieving a healthy house for both client and environment meant extensive research into a wide range of products and locally produced materials suited to the climate. A green roof, heat-mirror triple glazing, solar shading, passive ventilation and daylighting, and a geothermal system are just some of the features of this LEED Gold-targeted project...


Via Lauren Moss