Edgeland Residence by Bercy Chen Studio | tecnologia s sustentabilidade | Scoop.it

Bercy Chen Studio have designed the Edgeland Residence on the shores of the Colorado River.


Located on a rehabilitated brownfield site, the project is a modern re-interpretation of one of the oldest housing typologies in North America, the Native American Pit House. The Pit House, typically sunken, takes advantage of the earth’s mass to maintain thermal comfort throughout the year.

Edgeland Residence’s relationship to the landscape both in terms of approach as well as building performance involves an insulative green roof and a 7-foot excavation – gaining benefits from the earth’s mass to help it stay cooler in the summer and warmer in the winter. Such an architectural setting presents an opportunity for maximum energy efficiency when combined with high performance systems such as the integrated hydronic HVAC system...


Via Lauren Moss