Digital Sustainab...
Follow
Find tag "sweden"
15.8K views | +0 today
Your new post is loading...
Rescooped by Digital Sustainability from The Architecture of the City
Scoop.it!

Urban Regeneration in Sweden: H+ by Erik Giudice Architects

Urban Regeneration in Sweden: H+ by Erik Giudice Architects | Digital Sustainability | Scoop.it

 

The H+ project is one of Sweden’s must ambitious planning and urban renewal projects.

The ongoing process aims to radically transform the southern parts of Helsingborg connecting them to the sea through the “Blue-green connection”, a landscaped water feature. The central core of the H+ project is located around the Bredgatan area, a former industrial sector.

Located between the old city and the harbor, this area will be one of the first to undergo transformation and currently lacks housing, public services and has a poor public spaces. The aim is to transform the area into a mixed urban fabric, keeping the spirit of entrepreneurship and enhancing the collaboration between university and companies.

The varying width and depth of the central promenade gives ever new perspectives. Variation in scale and building typologies, mixing old and new, creates a dynamic urban fabric with a combination of intimate and more spectacular public spaces. Along the canal ground floors are used for education, café, restaurants, and office.

 

See more images and read about this ambitious and innovative urban regeneration and redevelopment project at the full article on the project.


Via Lauren Moss, association concert urbain
more...
No comment yet.
Rescooped by Digital Sustainability from sustainable architecture
Scoop.it!

Three Homes Take Advantage of Environment, Site + Terrain in Sweden

Three Homes Take Advantage of Environment, Site + Terrain in Sweden | Digital Sustainability | Scoop.it

Waldemarson Berglund Arkitekter designed three identical houses situated on a steep slope in the mountainous north of Sweden.

Defined by wood and having a minimum impact on the environment, the residences were especially developed for recreational purposes. The layout of the houses is a consequense of the building regulations and a response to the topography of the site. The great scenery and the mountains across the ─╣re lake can be enjoyed trough the piercing windows.

Here is more from the official architects’ description: “A connection axis extents along the building’s long side, divided in four generously-sized sets of stairs. This space allows a view of the whole house from the entrance to the opposite end. Height difference between the highest and lowest point is 31 stairs, as in any other 1 ½ story house with two staircases. The difference, though, is that these buildings have 5 individual levels. The upper floors shelter the hall, two bedrooms, bathroom and sauna, and the two bottom levels accommodate the kitchen and the living room, with a terrace facing south“.


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.