Center for Solar Energy & Hydrogen Research in Stuttgart | Digital Sustainability | Scoop.it

The new research building in Stuttgart is designed on a grid for a highly flexible workplace that serves as a dynamic framework for ongoing research activities. The Center for Solar Energy and Hydrogen Research comprises offices, laboratories, meeting and conference facilities.

“The grid structure of the research centre ensures a high degree of mobility and freedom to change and expand the building”, explains Design Director Louis Becker, Henning Larsen Architects. “The building has a rational design and is organised in modules. 

Carefully integrated into the surrounding context, the building features various heights that relate to the city and adjacent buildings. The building will create a new, distinctive entrance to Stuttgarter Engineering Park and provide an insight into the ongoing research.

 

Read the complete article for details on the sustainable strategies and technologies utilzied in the design of this flexible, adaptable and green research building...


Via Lauren Moss