Banc Sabadell Headquarters by Bach Arquitectes | SUSTAINABLE IDEAS | Scoop.it

The new Banc Sabadell Headquarters brings fresh, open spaces to an industrial area in the vicinity of Barcelona, Spain. Designed by Jaume and Eugeni Bach of Paris-based studio Bach Arquitectes, the project is an extension of the bank’s Landscape office complex planned by the same architects ten years ago.


The office building is covered by a dark grey expanded metal mesh façade whose zig-zagging elevations combine function and aesthetics, at once protecting the building from solar radiation and adding subtle changes to its image as the shadows move with the position of the sun.

 

Planned and built to obtain Gold in LEED Green Building Certification System, this project revolves around the words profitable, effective and sustainable...


Via Lauren Moss