sustainable architecture
170.7K views | +13 today
Follow
sustainable architecture
design strategies + innovative technologies that promote a sustainable built environment
Curated by Lauren Moss
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Scooped by Lauren Moss
Scoop.it!

L-House: sustainability + modern design in Burgenland, Austria

L-House: sustainability + modern design in Burgenland, Austria | sustainable architecture | Scoop.it
Located on the outskirts of a small settlement in the South of Austria’s Burgenland region, L-House is surrounded by the brilliance of natural light.

This new home for a young family is harmoniously placed into the hilly landscape. The traditional and typical L-shaped floor plan of the region was developed further in an imaginative and thoughtful way advancing modern home, energy and living concepts. The client wished for a contemporary living experience that is blended into the surrounding landscape.

The result is a surprising habitat that reflects the way the family lives incorporating design quality, sustainability and functionality in everyday life. The L-House is an avant-garde architectural gem that merges the needs of it’s residents with the environment...

more...
No comment yet.
Scooped by Lauren Moss
Scoop.it!

Mason Lane Farm Operations Facility

Mason Lane Farm Operations Facility | sustainable architecture | Scoop.it
A local firm reimagines the traditional barn aesthetic for a new farm facility in Kentucky. A local firm reimagines the traditional barn aesthetic for a new farm facility in Kentucky.
more...
No comment yet.
Scooped by Lauren Moss
Scoop.it!

Double Functionality for a Family House

Double Functionality for a Family House | sustainable architecture | Scoop.it

A house can receive different functionalities during its life… some areas may become office areas, libraries or extensions of certain rooms that need transformations. This one was built on an elongate, slightly sloping land, near orchards and vineyards. The project aimed to respond to a “house changing” when needed.

The prominent structural temples in the form of a stylized unfolded paper clip, connects the two units of use. The cantilevered office block penetrates the space bar, creating two separate habitats. The office area is based entirely on the public open space, to the northwest, while the residence tract is oriented entirely toward the experience of nature, to the southeast.

more...
No comment yet.