sustainable archi...
Follow
Find tag "ecological"
133.5K views | +2 today
sustainable architecture
design strategies + innovative technologies that promote a sustainable built environment
Curated by Lauren Moss
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Scooped by Lauren Moss
Scoop.it!

Ecorium of the National Ecological Institute, South Korea

Ecorium of the National Ecological Institute, South Korea | sustainable architecture | Scoop.it

The Ecorium of the National Ecological Institute in Seocheon-gun, South Korea promotes a design concept by SAMOO Architects and Engineers that reflects three key concepts:

"From the Nature," "Be the Nature," & "With the Nature." 


The first is expressed by the dynamic, organic lines of the Institute and its grounds.  The second uses cutting-edge technology to recreate ecological environments by aligning greenhouses with the optimal amount of sunlight for each one.  The third includes visitors who immerse themselves in the complex ecological experience.  The Ecorium is poised to become a landmark in green research, education, and exhibitions.

more...
Joseph Vancell's curator insight, January 11, 4:33 PM

Wow! Sustainable architecture in South Korea

Mark Warren's curator insight, January 17, 3:40 AM

Wow!

Mae Hughes/Lauryn Macias's curator insight, October 27, 7:04 PM

We chose this article to be in the Intellectual/Arts category because it is about improvement of education. This article is about the National Ecological Institute in Seocheon-gun, South Korea which is an institute of ecology that focuses on 3 main concepts: "With the Nature," "From the Nature," and "Be the Nature" Its main goal is to become a "landmark in green research, education, and exhibitions." It looks like this landmark will help South Korea improve its knowledge in Ecological studies.

Scooped by Lauren Moss
Scoop.it!

LAVA Designs Green Climate Fund Headquarters, Bonn

LAVA Designs Green Climate Fund Headquarters, Bonn | sustainable architecture | Scoop.it
The Federal Republic of Germany has selected the proposal of Laboratory for Visionary Architecture (LAVA) for the Green Climate Fund Headquarters, Bonn.

LAVA's proposal for the headquarters is an 'ecological model project' and demonstrates their motto: 'green is the new black.'

The new building will feature innovative climate protection solutions like; facades that are are articulated according to building orientation, surfaces that integrate various regenerative energy production methods, and photo-voltaics & bioreactors that demonstrate the application of latest technologies...

 

more...
No comment yet.
Scooped by Lauren Moss
Scoop.it!

The Netherlands Institute of Ecology: Raising the Bar with Cradle-to-Cradle Design

The Netherlands Institute of Ecology: Raising the Bar with Cradle-to-Cradle Design | sustainable architecture | Scoop.it

The Netherlands Institute of Ecology (NIOO) is a truly innovative green laboratory.


From NIOO director Louise Vet: ”Ecologists... do high-level research on genomes and biodiversity, and I wanted the building to express this.” Thus, she chose Claus en Kaan Architecten, a Dutch architectural practice with a track record in laboratory design and challenged the architects to design a building that embodied cradle-to-cradle principles.


Claua en Kaan rose to the challenge with a variety of sustainable strategies. The linear building, 335 feet by 100 feet, has west-facing, sealed laboratories that manage heat gain via a deep brise-soleil. Windows on the east side are operable, allowing daylight and views of the surrounding environment, populated with native plants.

Vertical light-wells span two floors; a core of support labs not requiring daylight occupies the center of the building. The building’s columns were spaced in such a way as to allow for flexibility in future renovation, which is likely to prove a key factor in its longevity, and a green roof shares space with a roof deck.

Heating and cooling is handled via underground storage, making use of deep vertical pipes that store heat from solar arrays and the building at 984 feet below ground. A radiant, in-floor system circulates the warmed water through the concrete floors.

Additionally, the building treats all of its own greywater on site, and releases it into the surrounding landscape.


The architects here are to be commended on this design, as green laboratories are notoriously hard to design. By embodying cradle-to-cradle principles — as well as tailored green build strategies — the Netherlands Institute of Ecology raises the bar.

more...
No comment yet.
Scooped by Lauren Moss
Scoop.it!

Eco-chic Minimum House, Germany

Eco-chic Minimum House, Germany | sustainable architecture | Scoop.it

Scheidt Kasprusch Architekten has designed the Minimum House: a two-story contemporary home located in Mellensee, Brandenburg, Germany.

 

According to the architects: “The Minimum House was developed with the idea that a house with maximum outdoor impressions should make full use of solar opportunities... The modular building concept allowed for a contemporary open-plan space with high ecological and economic standards.

The annual heating requirements answer to the low-energy standard with soil sensor, ceiling-mounted radiation heating, controlled ventilation and heat recovery support; a system constantly supervises and regulates the home.

Additionally, all the materials used to build the contemporary property have been chosen in accordance with sustainable criteria.”

more...
No comment yet.