sustainable archi...
Follow
Find tag "barn"
126.6K views | +45 today
sustainable architecture
design strategies + innovative technologies that promote a sustainable built environment
Curated by Lauren Moss
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Scooped by Lauren Moss
Scoop.it!

Morrisville State College: Center for Design and Technology

Morrisville State College: Center for Design and Technology | sustainable architecture | Scoop.it
With new curricula that would support its transition from an associate to a baccalaureate degree-granting institution, Morrisville State College asked Perkins Eastman to transform a former agricultural building into a modern light-filled space for new programs in architecture and technology—the Center for Design and Technology.

 

Forming a dynamic new entrance to the Morrisville campus, the character of the former dairy barn, an important campus structure, was preserved—reflecting the College’s longstanding commitment to sustainability—while the design is decidedly 21st-century.

Indeed, the 23,000 sf LEED Silver building has itself become a teaching tool for the College’s new courses in sustainable architecture and interior design, enhancing the creative environment for both students and faculty. With the silhouette of the former barn now clad in energy-efficient glass—letting in ideal northern light to flood the interior spaces during the day—the building serves as a sculptural object by night, transmitting a warm glow from the reclaimed barn siding used throughout the interior...

more...
No comment yet.
Scooped by Lauren Moss
Scoop.it!

Picturesque Barn Extension in France by PPA Architects

Picturesque Barn Extension in France by PPA Architects | sustainable architecture | Scoop.it

The architecture team of PPA worked on the reconstruction of an old barn in the highlands of Hautes-Pyrénées, France. The result is a welcoming rustic retreat, with appreciation for the local tradition:

“Our purpose was to add an extension to the existing barn conversion, creating new living spaces (a guest room and multi-purpose room), along with a utility area and garage. The specificity of the extension project is rooted both in the character of its natural setting and that of the existing building, and creates a double bind in terms of both typology and design. The extension was positioned in the southern portion of the site, on equal footings with the barn, and slips effortlessly into the naturally excavated lay of the land“.

With a highly original facade defined by glass and logs, the addition originally combines raw materials like stone and wood, with a minimalist, modern design approach.

more...
No comment yet.