E8 building | sustainable architecture | Scoop.it
The lot must define the most significant western visual boundary. Also, it is the natural background of the boulevard’s urban axis, the green space that unifies the whole of the Álava Technology Park, since its beginning.

The buildings are linked in a to their natural surroundings., and their geometry frames the views towards the hillside. In the North building this opening is achieved through an open entrance atrium, which enhances the presence of the hillside forest, with the use of a frontal overhang that liberates the main façade. In the South building, the landscape views are achieved through the overhangs on its sides.
The double façade provides the buildings with an air mattress that increases the thermal insulation by reducing losses in winter and producing air circulation in the summer. Thus the air conditioning requirements are minimized and save great amounts of energy...