Wellness Villa Sealand | sustainable architecture | Scoop.it
Luxury, sustainability, space and comfort, this wellness Villa in Sealand, the Netherlands, has it all. The clients live in Rotterdam and wished a weekend house to relax and receive guests.


The villa is located half a mile away from the North Sea coast, hidden in a tree filled area along the edges of the dunes. The orientation on the plot and the way the facades are treated, generate maximum privacy. Large glass facades and roof lights provide both daylight and view into the green surroundings.

A 100m2 spacious living room has attached rooms for owners and guests, which creates a blend of loft, holiday house and hotel.
An open gallery on the upper floor gives access to a room that connects to the living room through a glass wall, but can be transformed into a fully equipped and blinded cinema room.

The wellness area in the basement consists of a 12m pool and 3 saunas. The wellness area is directly connected to both the living area and the garden...