sustainable archi...
Follow
Find tag "stable"
133.4K views | +18 today
sustainable architecture
design strategies + innovative technologies that promote a sustainable built environment
Curated by Lauren Moss
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Scooped by Lauren Moss
Scoop.it!

An Abandoned Stable Becomes a Beautiful Off-Grid Home in Spain

An Abandoned Stable Becomes a Beautiful Off-Grid Home in Spain | sustainable architecture | Scoop.it

Located in the province of Cáceres, high on a hill and far from city water or an electrical grid, this home is positioned as it was originally and the material used are also the same as the existing structure.


The original orientation allows for the sun to be the main source of heat during the winter, while a generous eave prevents heat from entering the home during summer. Large wooden shutters that slide closed like a second skin, cover the large windows at night to trap in most of the home's daily solar heat gain.

In the interior nature has been incorporated almost to every room: bathrooms with views of the interior patio and stone water fountain and bedrooms with picture windows overlooking the countryside.

Supporting walls were replaced by light metal pillars, the haylofts in the upper area were converted into bedrooms and the enormous central lounge serves different purposes.

more...
Ursula O'Reilly Traynor's comment, May 22, 2013 4:19 AM
shared on Pinterest.thank you Lauren!
Scooped by Lauren Moss
Scoop.it!

70F | Sheep stable Almere

70F | Sheep stable Almere | sustainable architecture | Scoop.it

The city of Almere has a sheep population of about 80 sheep. The sheep are mobilized to keep the powerful weed “acanthus” or “bears-breech” that grows in the “vroege vogel” – forest and “kromsloot” – park in Almere under control.


To centralize and house this population, a sheep stable was needed. The stable is designed with an a-symmetrical homogeneous cross-section. The part of the building where the sheep reside is relatively low; the high part is situated above the (public) pathway and the hay storage section, making it possible to store a maximum amount of hay.

This shape also creates a natural flow for the air inside the building, which is refreshed by two slits at the foot of each long side of the building.  The detailing of the corner of the building, where the long façade ends and the gable starts, is extremely important for the overall experience of the architecture of this building. It emphasises the cross sectional shape of the building, and finishes the long façade of the building, which starts as a façade and slowly becomes roof...

more...
No comment yet.