sustainable archi...
Follow
Find tag "restoration"
139.9K views | +6 today
sustainable architecture
design strategies + innovative technologies that promote a sustainable built environment
Curated by Lauren Moss
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Scooped by Lauren Moss
Scoop.it!

Going Antiquing: A guest house features salvage at many scales

Going Antiquing: A guest house features salvage at many scales | sustainable architecture | Scoop.it

Among the old barns lining the road in the Santa Ynez hills near Santa Barbara, California, a guest house adapted from a century-old structure by Carver + Schicketanz Architects seems to fit right in. Come nighttime it stands out like a lantern: The Carmel, California–based architects clad the rehabilitated barn in a translucent structural composite that transmits natural illumination, as well as light from within...

more...
No comment yet.
Scooped by Lauren Moss
Scoop.it!

Winery HQ in Spain by Estudio Barozzi Veiga

Winery HQ in Spain by Estudio Barozzi Veiga | sustainable architecture | Scoop.it

On the edge of the small Medieval town of Roa in the north of Spain, the new headquarters of the "Ribera del Duero" winery rises up solemnly. Estudio Barozzi Veiga in Barcelona handled the new building and the restoration of the existing property.

more...
No comment yet.
Scooped by Lauren Moss
Scoop.it!

Round Tower in the Uk Converted Into Contemporary Family Home

Round Tower in the Uk Converted Into Contemporary Family Home | sustainable architecture | Scoop.it

This tower in the UK was transformed by London-based studio De Matos Ryan into a modern family home. Located in Glouchestershire, a county in South West England, UK, The Round Tower is said to be a Grade II Listed folly, which had been neglected over the years and reduced to ruin. Here is more from the architects: “The design approach maintains the open relationship with the surrounding agricultural landscape by developing a discreet and substantial underground extension to the tower. This underground extension provides the main open plan living spaces and is lit by both a central open sunken courtyard and a lateral landscape scoop concealing the new swimming pool and associated sun terraces from public view. The tower remains clearly the dominant structure, providing the front door to the 4 bedroom family house and the means of vertical circulation.”

Located on the highest part of a hill, the tower also provides lovely panoramic views of the neighboring picturesque village.

more...
No comment yet.