House in Rodaun by Caramel Architects | sustainable architecture | Scoop.it

A family with one child moved from their apartment in the city to a house at the periphery with plenty of green for children to play in the grass, parents and friends sitting amongst them- all around nothing but green, trees, pure nature. The site is a 500 sq. meter plot, a grassy meadow with trees.

Four levels, three above ground and one below, are to yield a total of 300 m⊃2; of living space.

In order to retain the character of the original meadow, the ground-floor living and dining area are tied to the garden in a sweeping gesture. This gives the feeling of a living room composed of outdoor and indoor spaces. The end of the form tapers to human scale forming smooth shallow depressions for sitting, curvilinear furniture, a pool and terrace with rounded corners.

On the rooftop, the patch of meadow removed from below is woven into the undulating green office landscape, with grassy green fields on several levels interspersed with ephemeral swooshes of space.