New NASA Base Shapes the Future of Green Building Technology | sustainable architecture | Scoop.it

NASA's new Sustainability Base was designed by William McDonough + Partners to embody the spirit of NASA while fostering collaboration, supporting health and well-being, and exceeding the requirements of LEED® Platinum.

An exoskeleton approach provides for structural stability during seismic events, facilitates glare-free daylighting and shading, natural ventilation and connection to the outdoors, and flexibility of the workspace with its column-free interior.

Atop the two-story 50,000-square-foot building is a solid-oxide fuel cell and rooftop solar arrays, supplying the building with more energy than it requires and sending surplus back to the grid at Ames Research Center in Mountain View, California. Currently running on natural gas, the fuel cell is ready to be converted to landfill gas when a source is available...