Sustain Our Earth
55.1K views | +7 today
Follow
Sustain Our Earth
News that effects the sustainability of life on Earth
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Rescooped by SustainOurEarth from sustainable architecture
Scoop.it!

Gammel Hellerup Gymnasium / BIG

Gammel Hellerup Gymnasium / BIG | Sustain Our Earth | Scoop.it

From the architect. BIG conceived a large multifunctional space that could be used for sports, graduation ceremonies and social events.The new hall comprises a sunken 1,100 m2 space, placed five meters (16.5 feet) below the ground in the center of the school’s courtyard, ensuring a good indoor climate, low environmental impact and high architectural quality.

The exterior wooden decked surface consists of untreated oak wood and white enamel coated steel benches, also designed by BIG. The only light sources at night are the benches and BIG designed seating which are outfitted with tiny LED lights beneath lighting up the entire courtyard.The edge of the roof is designed as a long social bench, its lattice design ensures the penetration of daylight below. Solar panels placed strategically around the existing buildings provide heat for the hall.


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by SustainOurEarth from sustainable architecture
Scoop.it!

Gammel Hellerup Gymnasium / BIG

Gammel Hellerup Gymnasium / BIG | Sustain Our Earth | Scoop.it

From the architect. BIG conceived a large multifunctional space that could be used for sports, graduation ceremonies and social events.The new hall comprises a sunken 1,100 m2 space, placed five meters (16.5 feet) below the ground in the center of the school’s courtyard, ensuring a good indoor climate, low environmental impact and high architectural quality.

The exterior wooden decked surface consists of untreated oak wood and white enamel coated steel benches, also designed by BIG. The only light sources at night are the benches and BIG designed seating which are outfitted with tiny LED lights beneath lighting up the entire courtyard.The edge of the roof is designed as a long social bench, its lattice design ensures the penetration of daylight below. Solar panels placed strategically around the existing buildings provide heat for the hall.


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.