建築
Follow
Find tag "design"
4.0K views | +2 today
建築
architecture inspiration
Curated by Green
Your new post is loading...
Rescooped by Green from sustainable architecture
Scoop.it!

Tower House: Architecture that Camouflages into the Tree Canopy

Tower House: Architecture that Camouflages into the Tree Canopy | 建築 | Scoop.it

This small vacation house is designed as a stairway to the treetops.


Keeping the footprint to a minimum so as not to disturb the wooded site, each of the three floors has only one small bedroom and bath, each a tiny private suite. The fourth floor, which contains the living spaces, spreads out from the tower like the surrounding forest canopy, providing views of the lake and mountains in the distance, virtually the entire Catskill Mountain range. The glass-enclosed stair highlights the procession from forest floor to treetop aerie, while the dark green enameled exterior camouflages the house by reflecting the surrounding woods, and dematerializing its form...


Via Lauren Moss
more...
ignaciano13's comment, April 19, 2013 11:30 AM
Ok Muy bonito. ¡Precioso!
Geovanni's curator insight, April 30, 2013 7:01 AM

What an interesting house to take a vacation at. :)

Clem Stanyon's comment, May 14, 2013 5:46 PM
Nice concept, I'm not sure that geometrical shapes are goign to 'blend' with fractal ones, though.
Rescooped by Green from sustainable architecture
Scoop.it!

Low-Energy Bamboo House Blends into the Belgian Forest

Low-Energy Bamboo House Blends into the Belgian Forest | 建築 | Scoop.it

With amenities such as a heat pump, radiant heating, rainwater collection and high-performance insulation, this modern bamboo-clad house by Belgian design firm AST 77 is as energy efficient as it is attractive.

 

Upending the stereotypical image of the flat countryside of Flanders, a new low energy house mixes modernism and organic materials to blend into a steep, forested hillside near Rotselaar, Belgium.

The chief exterior materials of are bamboo poles lined up in precise rows along the rectangular 86-foot-long steel-frame box, broken up by a series of square windows positioned for natural ventilation and passive solar.The overall visual effect is reminiscent of a tree trunk rising out of the hilly terrain...


Via Lauren Moss
more...