scatol8®
Follow
Find tag "site"
13.5K views | +0 today
scatol8®
Per rilevare e monitorare consumi energetici, temperatura, umidità e altre variabili ambientali
Curated by scatol8
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Rescooped by scatol8 from sustainable architecture
Scoop.it!

In Harmony with the Site: New Forest House by PAD Studio

In Harmony with the Site: New Forest House by PAD Studio | scatol8® | Scoop.it

PAD studio have designed a house located in the New Forest National Park, United Kingdom.

The dwelling is set within an 18.5 acres, located within the New Forest National Park. The massing, form and orientation of the new building has been carefully conceived in order that the proposals minimise the impact on the site and its surroundings. The main dwelling and annex building both have low rise green roofs.

They are oriented to maximise solar gain and utilise ground source heat pump technology, and excavated material from the new basement and pool area has been re-used in the earth berming to provide a visual screen to the north and help to reduce the sound impact of the nearby dual carriageway.

The proposal also incorporates rain water harvesting, grey water recycling and a natural swimming pond to further increase biodiversity within the site...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by scatol8 from sustainable architecture
Scoop.it!

Oakpass Residence by Heusch Architects

Oakpass Residence by Heusch Architects | scatol8® | Scoop.it

The Oakpass Residence in Beverly Hillls resembles a sleek modernist box wrapped in floor to ceiling glass, 12 feet above the ground on 10 narrow columns. The structure was elevated to not only circumvent the stringent  setback requirements, but to minimize the impact of development on the beautiful natural site, heavily wooded with oak trees.

This resulted in more light for the interior spaces, views from every room, and more privacy. Also it created a space underneath the house- part carport, part Zen garden. The pool is also elevated on 3 columns and the heavy exterior west facing concrete wall acts as a passive solar heat storage element.

The interior and exterior spaces blend seamlessly into each other due to the use of frameless floor to ceiling glass and a continuity of materials from the inside to the outside.


View more images of this minimalist, passive and site-responsive home at the link...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by scatol8 from sustainable architecture
Scoop.it!

Connected to the Landscape: Contemporary Home in Andros, Greece by Klab Architecture

Connected to the Landscape:  Contemporary Home in Andros, Greece by Klab Architecture | scatol8® | Scoop.it
The country house in the island of Andros sits on a remarkable site of hidden and evident beauty.
With the sloping topography dominant, architects had to follow the path between the trees and to execute a design that would maintain the site as much as possible. The decision was to create a very open house with a protected inner courtyard, designed to maintain privacy and to protect from the elements. The house is situated vertically, with stone retaining walls creating a barrier between the inner space and the country road, allowing views of the city and the sea.
Coming from dense cities, the design highlights the calmness and serenity of the countryside and allows inhabitants to be as close to nature as possible. Large windows bring the outside in, making this beautiful design a house for all seasons...
Via Lauren Moss
more...
Rescooped by scatol8 from sustainable architecture
Scoop.it!

An Archipelago Getaway by Tham & Videgård Arkitekter

An Archipelago Getaway by Tham & Videgård Arkitekter | scatol8® | Scoop.it

The site is situated on a bed of rock along the edge of Stockholm’s largest archipelago, and the architecture commands views in all directions, to the water ahead and a thicket of greenery behind. A parallelogram in plan, the home angles towards the coast, with a long west facade that drinks in panoramic vistas of the Baltic.
Glass volumes are staggered in a zigzag formation and inset from the lip of the house footprint, creating a deep, shaded patio. Despite its gun-metal color associated with steel, the structure is entirely of wood, from the exterior frame down to the furniture inside. The simple form and the exquisite details all around come together in a rich, nuanced design that more than fulfills the promise of the site...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.